fbpx

influenszermarketing

Forgács Mariann, a Be Social ügyvezetője és Szalay Dániel, a Media1 főszerkesztője

A kék pipa és ami mögötte van: interjú Forgács Mariannal a social media legújabb trendjeiről

Megérkezett a Twitter Blue, amiről olyan sokat lehetett hallani mostanában – de miért jó mindez konkrétan és hová vezet mindez? Hová tartanak a közösségi médiás platformok, mik a trendek manapság? Mi újság manapság a Tiktok, a YouTube, a Facebook, az Instagram, a már említett Twitter és a többi platform körül? Van-e még esélye annak, aki manapság szeretne influenszerré válni? Hogyan hat a mesterséges intelligencia, például a ChatGPT a social mediára?

e-kereskedelem, webshop, online vásárlás, bankkártya

Májustól szigorodik az online fogyasztóvédelem

Idén májusban hatályba lépnek Magyarországon az uniós Omnibusz Irányelv rendelkezéseit átültető magyar szabályok, melyek számos új fogalmat vezetnek be. Egy sor olyan tisztázó szabályt kell majd alkalmazni, ami egyértelműsíti a fogyasztók számára, hogy az online térben mit és miért látnak. Az új szabályok értelmében például nem torzíthatják a választást a hamis pozitív értékelések és a keresőmotorok által kidobott keresési rangsorolásnak is átláthatóbbnak kell lennie. A Deloitte Legal Ügyvédi Iroda szakértői összefoglalták a legfontosabb változásokat.

Gazdasági Versenyhivatal, GVH, logó

Eljárást indított a GVH a Sport&Tip és több ismert véleményvezér ellen a sportfogadási tippek reklámozása miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Sport&Tip sportfogadás-tanácsadó oldal működtetőjével szemben, ugyanis a hatóság szerint vélhetően megtévesztően hirdeti a szolgáltatást. Az eljárás kiterjed a céggel együttműködő véleményvezérek felelősségének a vizsgálatára is. Ez az a cég, amelyiknek Hajdú Péter, LL Junior és Berki Krisztián is reklámozta korábban a tippjeit.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások