Nem csak az ízlelőbimbóknak jelent különleges élményt Magyarország első okosbora, de egyfajta multimédiás élményt is igyekeztek nyújtani az alkotók. Csak oda kell érinteni az okosbor palackjának nyakán lévő chiphez az okostelefont, és máris indul Vujity Tvrtko exkluzív kisfilmje, amelyben az alkotók mesélik el a mádi okosbor történetét. Ugyancsak a chiphez érintve ételajánlókhoz, receptekhez, borleíráshoz és más különleges tartalmakhoz lehet hozzájutni, és a fogyasztók közvetlen visszajelzést is adhatnak a borászatnak, amely így többletinformációkhoz juthat vásárlóiról.
Az okosbor és a chip működése látható az alábbi kisfilmben is, amelyben Szik Mátyás, Magyarország egyik legmeghatározóbb magyar borszakértője, háromszoros magyar bajnok sommelier mutatja be az okosbort „működés közben”.
Nagy Tamás, a Mad Wine okosbor nagykövete a Media1 érdeklődésére elmondta: a legtöbb okostelefon automatikusan felismeri az NFC-t, amint a telefon felső részét néhány centiméterre a chiphez közelítik. Akinek esetleg régebbi telefonja van, egy ingyenes applikáció segítségével tudja beolvasni a multimédiás tartalmat. Apple készülék esetén az App Store-ból lehet letölteni az NFC Taginfo nevű appot, Android telefonok esetén az NFC engedélyezéséhez sok esetben elég, ha lenyitjuk az értesítési sávot. Azonban ha itt nem találjuk az NFC opciót, akkor a „Beállítások” menüpont alatt érdemes a telefonmodelltől függően a „Kapcsolódás” / „Kapcsolat” / „Megosztás” menüpontok egyikében keresni az „NFC kapcsolat” opciót.

Az okosbor egyébként a mádi dűlőkre jellemző ásványos illat és az ízvilágot megjelenítő, Furmint és Hárslevelű szőlőfajtából acéltartályos erjesztéssel készített száraz fehérbor. Friss, üde savak vezetik a citrusos ízvilágot, utóízében a vulkanikus ásványok jelenléte köszön vissza. Jól érlelhető bor. Tengeri halak, szárnyasokból készült fogások ideális párja – mondta el Nagy Tamás.
- Az összetett, ásványos ízvilág elérésének érdekében terméskorlátozást alkalmaztak.
- kézi szüret, fürtválogatás, majd bogyózáskor még egyszer ellenőrizték, hogy csak egészséges, Botrytiszmentes alapanyagot használjanak
- rendkívül kíméletesen préselték
- ülepítéssel választották el a durva seprőt, de a finom seprő jelentős részével együtt erjesztették ideális hőmérsékleten
- az erjesztést követően a kiválasztott tartályokat házasítják, hogy tökéletes összetettséget, gyümölcsös ízvilágot és struktúrát érjenek el.
- palackozásnál kristálydugóval zárják, hogy stílusos, elegáns megjelenést kapjon, és elkerüljék a dugóhibát valamint a palackvariációt
- Szőlőfajta: Furmint, Hárslevelű
- Termőhely: Mád, Tokaji borvidék
- Dűlő: Mád több dűlőjének házasítása
- Művelésmód: Középmagas kordon
- Szüret időpontja: Szeptember
- Borkészítés: Kézi szüret után azonnali feldolgozás, egészséges, Botrytis- mentes alapanyag, hőmérséklet-szabályozott acéltartályos erjesztés, nem alkalmazunk hordós érlelést.
- Érettségi állapot: 8-10 év érlelési potenciállal rendelkezik
- Stílus: száraz
- Űrtartalom: 0,75l
- Alkoholtartalom: 12,5 % V/V
- Savtartalom: 6,2 g/l
- Maradékcukor: 1,1 g/l
Még több hír található a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren is!