fbpx
Szabó Zoltán, az RTL Magyarország új marketing és kommunikációs igazgatója, az Index volt stratégiai és kreatív igazgatója

A HVG-hez igazol Szabó Zoltán, az RTL volt marketingigazgatója

Az RTL Magyarország idén év elején távozó marketingkommunikációs igazgatója elfogadta a HVG állásajánlatát.

Augusztus 1-jétől a HVG Kiadó marketing és terjesztési igazgatói feladatait Szabó Zoltán, az RTL Magyarország  korábbi marketing és kommunikációs igazgatója veszi át – derül ki a hvg.hu portálon közzétett közleményből.

Szabó Zoltán felel majd a digitális portfólióba tartozó termékekért is, így a kiadón belül közelebb kerül egymáshoz a két terület. Szabó az így létrejött digitális portfólió- és marketing igazgatói pozíciót tölti majd be.

Szabó Zoltán kulturális újságíróként kezdte szakmai pályáját, 2000-től 20 éven át, a lapnál történt tömeges távozásokig dolgozott az Indexnél. Több sikeres blog elindítása fűződik a nevéhez. Dolgozott szerkesztőként, majd az Index2 felelős szerkesztőjeként. Később tartalomfejlesztési igazgató, majd stratégiai és kreatív igazgató volt a médiacégnél.

Tanácsadóként közreműködött hazai és nemzetközi cégek brand-stratégiájának és kampányainak kidolgozásában. Továbbá rendszeres óraadó tanár több főiskolán és egyetemen. Az elmúlt években az ő vezetésével zajlott le az RTL arculatváltása.

Szabó Zoltán tapasztalt médiaszakember, aki a HVG digitális felületeinek, előfizetéses termékeinek továbbfejlesztésén dolgozik majd a csapat vezetőjeként. A cég marketing és terjesztési tevékenységét is ő fogja irányítani, ideértve a print lapokat, a hvg.hu és a hvg360 termékeket is.

„Bízom benne, hogy  szaktudásával és tapasztalataival jelentősen hozzájárul majd a HVG stratégiájának kialakításához és implementálásához” – kommentálta a szakember alkalmazását Szauer Péter, a HVG vezérigazgatója.

„Megtisztelő egy olyan patinás, mégis modern, a magyar közéletben megkerülhetetlen brandnek dolgozni, mint a HVG. Óriási lehetőséget jelent, hogy a marketing és a termékfejlesztés közös koordináció alatt dolgozhat a termékek sikeréért”– mondta el Szabó Zoltán.

Pásztor András, a HVG jelenlegi online divízió vezetője folytatja tevékenységét a kiadónál, a jövőben a digitális divízión belül a projektmenedzsment, az adózóna.hu és az eduline.hu irányításáért lesz felelős.

Szabó Zoltán idén február 2-án távozott az RTL-től, erről itt írtunk.

Távozik Szabó Zoltán, az RTL marketing és kommunikációs igazgatója

Szabó utódját az RTL egyelőre keresi.

Új elnöke van a Magyar Telekomnak

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Szabó Zoltán, az RTL Magyarország volt marketing és kommunikációs igazgatója, az Index volt stratégiai és kreatív igazgatója. Fotó: Huszti István (archív)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások