fbpx
Digi Mobil vs. Vodafone.

DIGI ügyfelek, figyelem, fontos változás lép életbe pár nap múlva!

Itt vannak a tudnivalók.

A DIGI arról tájékoztatta előfizetőit a honlapján, hogy a Vodafone Magyarország Zrt. a vállalatcsoporthoz történő csatlakozásával – és a saját hálózata értékesítésével – a DIGIMobil és DIGINet Aktív 50 ügyfeleknek is elérhetővé válik a közel országos lefedettség. 2023. június 1-jétől a meglévő előfizetők SIM kártyájukkal a továbbiakban a Vodafone mobilhálózatát használhatják mobil hang- és adatszolgáltatásokhoz.

Mint arról korábban a Media1 már beszámolt, április 13-tól minden DIGI mobilhangot és mobiladatot tartalmazó tarifa értékesítését lezárták, új DIGIMobil és DIGINet Aktív 50 előfizetés megrendelésére, valamint díjcsomag váltásra már nincs lehetőség.

Hálózatválasztás

A hálózatváltás SIM kártya és hívószám cserével nem jár. Készüléktípustól függően a Vodafone országos 2G vagy 4G mobilhálózatára fog a DIGI előfizetők eszköze feljelentkezni, ami a legtöbb esetben automatikusan megtörténik. Előfordulhat azonban, hogy a készüléket manuálisan kell beállítani.

A Vodafone hálózatára váltás után a készülék kijelzőjén várhatóan a DIGI HU / vodafone HU felirat fog megjelenni, valamint egy „R” betű (roaming) a térerő jelző közelében. Manuális hálózatválasztás beállításakor a menüpontok elnevezése készülékgyártónkként, típusonként és az operációs rendszer verziójától függően eltérő lehet. Dual SIM-es, tehát két SIM-kártya kezelésére alkalmas mobilkészülékek esetén ügyelni kell arra, hogy a DIGIMobil SIM kártyához tartozó hálózatválasztási mód legyen beállítva.

Az automatikus hálózatválasztást manuálisra kell állítani, majd ki kell választani a „vodafone HU” hálózatot, ez követően az új hálózat regisztrációja elindul. A sikeres regisztráció befejezése után a megszokott módon használható a készülék.

Mobilinternet-elérés

A mobilinternet szolgáltatás eléréséhez be kell kapcsolni az adatroamingot az eszközön. Az esetleges figyelmeztetések ellenére, ez belföldön nem jár plusz költséggel. Külföldi tartózkodás esetén a díjcsomagban foglalt, az Európai Unióban felhasználható adatmennyiségen felül a roaming továbbra is adatforgalom díjköteles.

Ha már van DIGI APN a készülékben az adatforgalmazáshoz, azt nem szükséges módosítani, vagy újat felvenni. Mobilstick használata esetén is szükséges elvégezni a beállításokat, melyhez segédlet a DIGI oldalán található.

Elérhető marad a VoLTE, búcsúzik a VoWiFi

A Vodafone Magyarország hálózatára váltással a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWiFi, WiFi hálózatokon keresztüli)hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik.

A gyártónkénti beállítási segédlet és további részletek ezen a linken találhatók.

Eladja a DIGI mobilhálózatát a 4iG

Polt Péter legfőbb ügyész szerint nem kell lépnie a Vodafone-szerződés kapcsán

Attól tartanak a németek, az Orbán-kormány a Telekomot is ki akarja szorítani a magyar piacról

Yettel részvényeket szerzett az állam

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Digi Mobil vs. Vodafone. Fotó: stock / Depositphotos, Media1-montázs.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások