fbpx
Bayer Zsolt Orbán Viktor társaságában.

40 milliót zsebelt be Bayer Zsolt cége egy állami részvénytársaságtól

A Képmás Magazint kiadó alapítvány is kapott 25 millió forintot és jutott pénz a volt ATV-elnök cégének is.

Az utóbbi hónapokban mintegy 200 millió forint támogatást osztottak szét az állami Szerencsejáték Zrt. szponzorációs keretéből. A HVG által kikért és nyilvánosságra hozott 2022. november és 2023. február közötti szponzorációs szerződések közül a legérdekesebb talán az egyik januári. Nemcsak abban a hónapban, hanem a most vizsgált négy hónap összesített eredménye szerint is a legmagasabb támogatási összeget, 40 millió forintot az 1100ÉV Kft. kapta, melynek fő tulajdonosa Bayer Zsolt publicista, aki emellett a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének 1988 óta, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének pedig 2016 óta tulajdonosa.

Az 1100ÉV Kft.-ben kisebbségi tulajdona van Bayer felesége előző házasságából született fiának, Mihalovits Botond Tamásnak. A cégnek jól jön a támogatás, ugyanis – mint azt a Media1 megírta – jelentős vesztességgel zárta a 2021-es üzleti évét.

Képmás Magazin

Jelentős összeg, 25 millió jutott a Média a Családért Alapítványnak – nem először, hiszen 25-25 milliót kaptak 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is. Az alapítvány hozta létre a „család megtartó erejéről szóló” újságírói munkákat elismerő Média a Családért-díjat – a díj fővédnöke a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó –, és az alapítvány képviselői készítik a Képmás Magazint is.

A volt ATV-elnök cége is kapott

Februárban majdnem 50 millió forintot osztott ki a szponzorációk koordinálására alapított Szerencsejáték-cég, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. Ebből 40 millió az Aréna Média Consulting és Sportmarketing Kft.-nek jutott. Utóbbi régi jó ismerős a szponzorlistán, hiszen például tavaly augusztusban is kapott már 30 milliót. A cég tulajdonosa Rózsa István, az ATV Zrt. volt elnöke és tavaly december 31-ig igazgatósági tagja. Az ő cége a Rózsa Records Kft. is, amely tavaly augusztus 4-én szintén kapott 30 milliót.

További kedvezményezetteket böngészhet az HVG írásában.

Jelentős veszteséggel zárta az évet Bayer Zsolt műsorgyártó cége

170 milliót kapott a Békemeneteket szervező CÖF az állami Szerencsejáték Zrt.-től

Zugló mellett két másik ellenzéki kerület is szponzorál ATV-s műsort

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Bayer Zsolt Orbán Viktor társaságában. Forrás: Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások