fbpx
Gryllus Dorka az Agapé című filmben

Kihirdették a METUSCOPE online filmszemle szakmai díjazottjait

Beleznai Márk rövidfilmje, illetve egy Petri György-vers adaptációja győzött. A METUSCOPE-ra benevezett filmeket néhány napig még ingyen meg lehet tekinteni online.

Kihirdették az első METUSCOPE magyar online filmszemle szakmai díjazottjait. A rövidfilm kategóriát a nemzetközi sikereket is elérő Agapé nyerte, az animációs filmek között pedig Petri György versének adaptációja, a Reggeli győzött. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) animáció és mozgókép szakos hallgatóinak közel hetven rövidfilmjét és animációs filmjét vasárnap éjfélig még online bárki megnézheti.

A Gryllus Dorka (ő szerepel a borítóképünkön) főszereplésével készült Agapé (Beleznai Márk) a tizenéves filmőrült és negyvenes nő valószínűtlen viszonyáról szól. A több fesztiválon is szerepelt rövidfilm korábban a cannes-i filmfesztivál filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation válogatásába is meghívást kapott.

Kocka a Reggeliből
Kocka a Reggeliből

A Reggeli (Horesnyi Máté) Petri György versének animációs adaptációja. Ahogy Gauder Áron, a Nyócker és a Kojot négy lelke rendezője ajánlja:

„Kreatívan és könnyedén lép ki a hagyományos filmes keretekből, bátran keverve a képregényt, a grafikát, a verset és az animációt.”

Az elismerésekről a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatóiból álló szakmai zsűri – Enyedi Ildikó, Pacskovszky József és Gauder Áron – egyhangúan döntött.

A Budapesti Metropolitan Egyetem online filmszemléje a közlemény szerint eddig közel tízezres látogatószámmal zajlik. A 21 élőszereplős és 48 animációs filmet vasárnap éjfélig ezen a linken lehet elérni, a filmek megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: Gryllus Dorka az Agapé című filmben
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások