fbpx
jegyzet

Tedd próbára magad online kvízekkel! (x)

A kvízjátékok, vetélkedők mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. Rohanó világunkban azonban sokaknak alig jut ideje arra, hogy kikapcsolódjanak, szórakozzanak.

A Keresztlabda oldalán található tudáspróbák segítségével azonban lehetőséged van arra, hogy akár az ebédszünetben tölts ki egy fejtörő kérdéssort, vagy amíg éppen utazol valahová vagy várakozol egy hivatalban. Stabil internetkapcsolaton és egy okostelefonon kívül másra nincs szükség ahhoz, hogy elérd ezeket a kvízeket.

Mik ezek a bizonyos tudáspróbák?

A tudáspróbák olyan jellegű kvízek, amelyek megfejtéséhez valamilyen korábban elsajátított ismeret felidézésére van szükség. Ezek egy része olyan, amit az iskolában tanulhattál, ilyenek a földrajzzal, világirodalommal vagy éppen a történelemmel kapcsolatos kvízek.

Akadnak azonban szép számmal olyan kérdéssorok is, amelyek nem az iskolában hallottakat feszegetik. Ezek során nem arról kell számot adnod, hogy mennyit tudsz Petőfi Sándorról vagy éppen Vörösmarty Mihályról, és nem is azt kérdezik, hogy melyik folyó partján található egy adott magyar település. Ezek inkább olyan tudáspróbák, amelyek elsősorban szórakoztató jellegűek. Rákérdezhetnek ezen kérdéssorokban akár arra is, hogy milyen pólót viselt Beavis és Butthead.

A retró kvízek rendkívüli népszerűségnek örvendenek azok körében, akik éltek már a 80-as, 90-es években. Persze nem kizáró ok, ha valaki ennél fiatalabb, de nekik értelemszerűen nehezebb lesz válaszolni az olyan kérdésekre, mint hogy hogyan hívták Frakk gazdáit, vagy mi volt a Szomszédok című sorozatban Fehér Anna karakterének a neve.

Különféle típusú kvízekkel találkozhatsz

A kérdéssorok többsége esetén egy-egy kérdésre három válaszlehetőség közül jelölheted meg azt, amelyik szerinted a helyes. Vannak azonban ettől eltérő típusú feladványok is.

Ilyen például az igaz vagy hamis kvíz, amikor meg kell állapítanod például azt, hogy az alkotók igazat vagy hamisat állítanak a magyar költők életéről. Ha nem tudod a választ, akkor akár tippelhetsz is, és egész jók az esélyeid, hiszen 50%-ban akkor is eltalálhatod a megfejtést, ha az adott kérdés kapcsán nem igazán vagy képben.

A képes kvízek során nem egy kérdésre kell felelned, hanem egy fotó alapján kell megjelölnöd a szerinted jó választ. Az egyik feladványban francia és olasz színésznőket kell felismerned, de tippelési lehetőséged ez esetben is lesz természetesen.

Válassz az érdeklődési körödnek megfelelő kvízt!

A piros hátterű címkékre kattintva kiválaszthatod azt a témakört, ami a leginkább érdekel. Lehetnek ezek a retró kvízek, de van külön címkeoldal az irodalommal és a történelemmel kapcsolatos kérdéssorok számára is. Sőt, még a képfeladványok és a szórakoztató kvízek is kaptak egy-egy listaoldalt.

Ha pedig úgy érzed, hogy már eleget játszottál, akkor meglepő tényeket olvashatsz a napi érdekességek szekcióban. Ki tudja, talán az egyik cikkben olvasottak jól jönnek majd valamelyik újabb kvízjáték során!

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások