fbpx
haumann péter a nagy fehér főnökben

Az RTL+ sorozatában láthatjuk Haumann Péter egyik utolsó szerepét

A tavaly májusban elhunyt színész A Nagy Fehér Főnök évadzáró epizódjában tűnik fel.

Az RTL nemrég indult streaming platformján, az RTL+-on látható A Nagy Fehér Főnök című sorozat évadzáró epizódjában Haumann Péter egyik utolsó színészi alakítását láthatják a nézők. A Nemzet Színésze és még több díjjal kitüntetett színész az egyik szereplő nagybátyját, Misi bácsit alakítja a sorozat nyolcadik részében.

Haumann Péter 2022. május 28-án hunyt el hosszú betegség után, 2022. június 17-én helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temetőben.

Haumann Péter 1973-ban került a Madách Színházhoz, ahol számos jelentős szerepet játszott, és a társulat vezető művésze lett. 1988-ban a Nemzeti Színházhoz, majd az Arizona Színházhoz, egy évre a Radnóti Színházhoz szerződött, 1994-től 2016-ig a Katona József Színház tagja volt. A Kossuth-díjas színészt olyan darabokban láthatták a nézők mint a Szókratész védőbeszéde, A fösvény, Az eltört korsó, Az ügynök halála, az Őrült nők ketrece és a Macskák. Játszott többek közt a III. Richárd, a Woyzeck, a Szenvedély, a Szürkület, az Indul a bakterház vagy a Kalandorok című filmekben, és olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Ádám Ottó, Ascher Tamás, Fehér György, Dömölky János és Mundruczó Kornél. Művészi munkásságát 1970-ben és 1972-ben Jászai Mari-díjjal, 1980-ban érdemes művész címmel, 1985-ben Kossuth-díjjal ismerték el.

Elhunyt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, számos tévésorozat szereplője

Felmentette a bíróság Kalamár Tamást, az RTL Oltári csajok című sorozatának producerét és társait a plágiumvád alól

Tovább hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon isFacebookon is.

Borítókép: RTL+
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások