fbpx
A Spektrum első influenszerek 2. évadának szereplői

Főműsoridőben sugározza a Spektrum a legendás magyar tévésekkel készült Az első influenszerek című beszélgetéssorozat 2. évadát

Radnai Péter „Az első influenszerek” című beszélgetős sorozatának második évada december 5-től, hétfő estétől minden hétköznap este látható lesz a Spektrum csatornán, méghozzá főműsoridőben. A második évadban olyan nagy nevek szólalnak meg mint Egri János, Gálvölgyi János, Kertész Zsuzsa, Vass István Zoltán, Dévényi Tibor, Fehér Anna, Vágó István, Kaplár F. József, Kovács P. József, Kondor Katalin.

Az idén a Televíziós Újságírók Díja talkshow kategóriájának shortlistjére került „Az első influenszerek” december 5-től, hétfőtől hétköznap esténként 18 órai kezdettel lesz látható a Spektrum televíziós csatornán mindig ugyanebben az időpontban. Aki lemarad az egyes részekről, az a reklámmentes AMC Mikro szolgáltatás segítségével is megnézheti a teljes első és második évadot 2023. január 8-ig – tájékoztatta a Media1-et a Spektrum csatorna tulajdonosa, az AMC Networks.

A Spektrum csatorna üzemeltetője azzal is tisztelegetni kíván a magyar televíziózás legendái előtt, hogy főműsoridőben sugározza a velük készült beszélgetéseket.

A sorozat – amely először az AMC Mikro alkalmazáson keresztül vált elérhetővé még februárban – olyan legendákat szólaltat meg, akik a 60-as, 70-es, 80-as években mind meghatározóak voltak, és akik műsoraikkal, mondataikkal, de akár pusztán személyiségükkel képesek voltak alakítani az akkori közízlést és közbeszédet a televízión keresztül, vagyis a mai szóhasználattal élve koruk első influenszerei voltak. Olyan nagyágyúkról van szó mint

  • Egri János,
  • Gálvölgyi János,
  • Kertész Zsuzsa,
  • Vass István Zoltán,
  • Dévényi Tibor,
  • Fehér Anna,
  • Vágó István,
  • Kaplár F. József
  • Kovács P. József,
  • Kondor Katalin.

Az első influenszerek új évadának előzetese az alábbi videóban látható.

A szériában többek között Gálvölgyi János felidézi: volt olyan műsorvezető, aki annak idején kifejezetten kérte, csináljon paródiát a műsoráról, ám az első rész alapján nagyon jónak tűnt az alkotás, nem volt mibe belekötnie. A harmadik, negyedik rész után viszont Gálvölgyi úgy látta: „Na most, eljött az én időm, mert most már azért ebben van mindenféle, az élő adás varázsa…” – mondta mosolyogva a színész.

Vágó István is megosztott néhány titkot a nézőkkel: „Az, hogy ezt az ember egy kicsit is élvezze, ahhoz kell némi szadizmus. … A Legyen ön is milliomos! erről szólt.” – utalt arra a műsorvezető, amikor egy játékost a megengedett kereteken belül rábeszéltek arra, hogy a kevésbé értékes nyereményt válasszák a redőny mögött.

Kondor Katalint a Hét című hírműsor előtt is rengeteg műsorba hívták, de ő saját bevallás szerint mindig is nagyon izgulós típus volt. „A rádiózás azért is volt nekem jó, mert ott szoktam le az izgulásról, tényleg majd’ belehaltam…és utána megláttam magam életemben először a képernyőn, és mondtam, hogy én leugrok a Lánchídról, hát ezt nem lehet elviselni.” – vallott a kezdetekről a korábbi rádióelnök.

Dévényi Tibor, a Három Kívánság műsorvezetője is izgalmas történeteket mesélt el. Egy osztály kérésére leszervezett egy meccset a Karcsi bácsi névre hallgató fizikatanár és Kovács ’Kokó’ István között, aki a profikra jellemző reflexek miatt egy enyhébb bal egyenessel illette Karcsit bácsit, aki feldagadt arccal hagyta el a ringet. Ám senki nem szeppent meg, az osztály egy emberként kiabálta, hogy „Nem baj Karcsi bácsi, nem baj Karcsi bácsi!!”

Az ő és a többiek történetét, illetve visszaemlékezéseiket a második évadban is a népszerű fiatal YouTuber, Trunk Tamás DABLTY, valamint infografikák teszik érthetőbbé a fiatal generáció számára.

A korábbi, az első évad szereplői szintúgy a televíziós szakma krémjét képviselték, ezekben a részekben Endrei Judit, Vitray Tamás, Horvát János, Gát György, Feledy Péter, Szinetár Miklós, Juhász Előd, Benda László, Bánó András és Rózsa György beszél többek között arról, hogy hogyan születtek a műsorok akkor, amikor a külföldi televíziós licencekre még gondolni sem lehetett.

Mint arról a Media1-en már beszámoltunk, a 10-10 televíziós személlyel készült beszélgetés októberben könyv formájában is megjelent az Athenaeum Kiadó gondozásában, „A magyar televíziózás legendái – Interjúk az első influenszerekkel” címmel.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: A Spektrum első influenszerek 2. évadának szereplői, Egri János, Gálvölgyi János, Kertész Zsuzsa, Vass István Zoltán, Dévényi Tibor, Fehér Anna, Vágó István, Kaplár F. József, Kovács P. József, Kondor Katalin.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások