fbpx
szakálbeültetés

Próbáld ki a szakállbeültetést! (x)

Az utóbbi időszakban egyre népszerűbbé vált a szakáll viselése. Ezáltal változik egy kicsit a férfiak szépségápoláshoz való viszonya is, egyre több Barber Shopot találhatunk. Az arcszőrzet viselésének pedig ma már vannak saját trendjei, formái, stílusai. A szakállnövesztéssel ma már nem az elhanyagoltságot azonosítjuk, hanem az igazi férfiasságot és úgy tekintünk rá, mint az önkifejezés egyik lehetőségére.

Ha te sem vagy teljesen elégedett természetes szakálladdal, akkor pedig a szakállbeültetés lehet számodra is megoldás.

Hogyan zajlik egy szakállbeültetés?

Az eljárás célja leginkább az, hogy a meglévő szakáll formáján alakítsanak, illetve megfelelő sűrűségűre állítsák be azt. Ez egy műtéti eljárás során kivitelezhető. A gyakorlatban az történik, hogy hajszálakat, illetve testszőrzetet ültetnek át a javítandó területre. Valamint arra is van mód, hogy az elkóborolt arcszőrzetet, például a nyak vagy a járomcsont területéről szintén a megfelelő helyre ültessék át.

Az Art ‘N Hair-nél a legjobb kezekben leszel, hiszen így kiváló szakemberek végzik el rajtad ezt a beavatkozást. Ennek során saját hajszálaid kerülnek átültetésre. Donorterületként általában a tarkótáji hajszálakat használják fel, hiszen itt elég sűrű a haj ahhoz, hogy ne okozzon gondot néhány szál eltávolítása.

Miért nem nő egyenletesen a szakáll szőrzete?

Ennek több oka is lehet, az egyik ilyen a genetikai örökségünk. Van, aki ugyanis azt a hajlamot örökli felmenőitől, hogy ritka szakállat növeszt. Ha azt figyelted meg a családodban, hogy jellemzően hajlamosak a gyér szakállra, akkor várhatóan te is erre számíthatsz. Persze lehetnek kivételek, de azért ez nem túl gyakori.

A másik ok jellemzően hormonális, ugyanis a hormontermelődésünk befolyásolja a szőrnövekedést is. Amennyiben túl sok vagy túl kevés hormon termelődik, az meghatározza, hogy milyen irányba indul el a szakáll növekedése. Életmódoddal is befolyásolhatod, bár ez lesz a legkisebb hatással szakállad állapotára. A dohányzás és a nem megfelelő táplálkozás hozzájárulhat ahhoz, hogy hogyan alakul ki a szakállvonalad.

Mikor érdemes belevágni egy szakállbeültetésbe?

A 15 és 20 éves kor közötti időszak az, amikor a szakáll elkezd nőni, illetve megerősödni. Néhány év is eltelik, mire láthatóvá válik, hogy milyen formát fog ölteni és mennyire lesz sűrű. Azonban jó páran vannak, akiknek még ekkor sem akar teljesen homogén formát ölteni és csak foltokban vagy igen gyéren jelenik meg az arcszőrzet. Ez pedig nem jelent kifejezetten férfias megjelenést.

Létezik néhány olyan praktika, amivel kezelheted és ápolhatod a szakálladat, de ezek nem jelentenek tényleges megoldást. Ha a húszas éveid közepére nem tapasztalod a megfelelő eredményt, akkor szembesülni kell azzal a ténnyel, hogy neked ilyen a végleges arcszőrzeted. Annak érdekében, hogy te is elégedett lehess, érdemes a szakállbeültetéshez folyamodni, aminek segítségével elérheted a tökéletes formát.

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások