fbpx
Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

Megemeli a tagdíjak mértékét a Magyar Újságírók Országos Szövetsége

Nagy vita előzte meg a fájdalmas lépést, mert nem szeretnék, hogy tagokat veszítsenek, de végül arra jutottak, hogy a rászorulóknak segítenek, az emelés azonban elkerülhetetlen.

Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke az újságírószervezet egy minapi hírlevelében számolt be arról, hogy a november 19-én megtartott küldöttgyűlés hosszú vitát követően megszavazta azt a lépést, hogy a tagdíjakat megemleik. Kocsi Ilona kitért rá: az újságírószervezet az elmúlt években nem emelt tagdíjat, azt tabunak tekintette, tekintettel az újságírók sokszor rossz anyagi helyzetére, ezúttal azonban az emelés már elkerülhetetlenné vált, mivel a mostani gazdasági környezetben jelentősen megemelkedtek a MÚOSZ költségei.

Az elnöki levél szerint mindent megtesznek azért, hogy az emelés ne hozzon egyetlen tagot sem olyan helyzetbe, hogy emiatt kelljen lemondania a MÚOSZ-tagságról. Ezért a MÚOSZ büdzséjében képeztek egy alapot – egy tagi felajánlás alapján –, mely kifejezetten a tagdíjemelés kompenzációját hivatott fedezni. Egyben arra kérnek minden tagot, hogy aki megteheti, fizessen magasabb tagdíjat az előírtnál, hogy így segítsen a rászorulóknak: a többletössszeget a MÚOSZ a szolidaritás jegyében a rászorulók megsegítésére fordítja.

A tagdíjemelés mértéke 3 ezer forint: az eddigi 17 ezer forintról 20 ezer forintra nő 2023-ban az aktív MÚOSZ-tagok tagsági díja, a nyugdíjasok, cseden, gyeden lévők, nappali tagozatos diákok 11 ezer forint lesz. A pártoló tagok tagdíja minimum 35 ezer forint lesz. Fontos hozzátenni, hogy aki a tagdíját 2023. március 31-ig megfizeti, a gyors befizetésre tekintettel kedvezményt kap: így az aktív tagoknak az összeg 17 ezer forint lesz, a nyugdíjasoké 9 ezer forint, a pártoló tagoknak pedig elegendő 30 ezer forintot megfizetniük. A külföldön élő tagoknak ezen felül 600 forint postaköltséggel is számolniuk kell.

A MÚOSZ a tagoknak jogi tanácsadást, évi egyszeri egészségügyi szűrést, és különböző egyéb szolgáltatásokat, valamint szakmai és egyéb programokat is biztosít, illetve szolidaritási alapot működtet, amivel a rászorulóknak segít.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: A MÚOSZ Sajtóház. Fotó: muosz.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások