fbpx
A Koin applikáció segített a takarékoskodásban

Megszűnik a Koin, a takarékosságra ösztönző egyik leghasznosabb magyar mobilapplikáció

A takarékoskodásban, költségmenedzsmentben segítő Koin több nem várt nehézséggel is küzdött, ezért lehetetlenné vált a további ingyenes fenntartása.

Kevesebb mint egy hónap múlva, december 8-án bezár a Koin, az egyik legrégebbi magyar fintech startup. Az adatait mindenki exportálhatja még egy hónapig, de utána törlik azokat.

A költségmenedzsmentben utazó szolgáltatás a költéseinkből grafikonokat és statisztikákat generált, ezzel pedig megjelentette azt is, hol lehet lefaragni a költési szokásainkból. Sajnos a cégnek bevallottan megoldhatatlan nehézséget okozott, hogy egyszerre akartak önfenntartó és ingyenes szolgáltatást, miközben a magyar szabályozás is nehezítette az életüket.

koin bezárás
A Koin bezárására egy rövid ablak utal a weblapon

„Nem akarjuk a felelősségünket csökkenteni, de a pénzügyi intézetekre vonatkozó előírásoknak való megfelelés (PSD2) nehézsége, a banki kapcsolódások minősége illetve a piaci szereplők nyitottságának korlátai miatt nagyobb nehézségekkel néztünk szembe, mint ahogyan azt előzetesen vártuk”

– áll a Fintech Radarhoz is eljutott magyarázatban.

A független Koinnak az is nagyon keresztbe tett, hogy az elmúlt időszakban több bank saját maga is elérhetővé tett a Koinhoz hasonló funkciókat saját applikációiban.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások