fbpx
Benedek István Gábor.

Tragikus körülmények között meghalt Benedek István Gábor újságíró

A bezárt Népszabadság volt rovatvezető-helyettese, a Remény című folyóirat alapító-főszerkesztője 84 éves volt.

Egy budapesti kórház ablakából a mélybe zuhant és meghalt Benedek István Gábor – írja a Blikk.

Az újságíró egy ideje betegeskedett, kórházban feküdt. Halála körülményeiről a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól a portál a következő tájékoztatást kapta:

„2022. szeptember 23-án délután egy zuglói kórház ablakából kiesett egy férfi. A férfit a mentők egy VIII. kerületi kórházba szállították, ahol pár nappal később elhunyt. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit, az esettel összefüggésben idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem merült fel”.

A Bródy Sándor íróval is rokonságban álló Benedek István Gábor (BIG) mindössze 7 éves volt, amikor Bergen-Belsenbe deportálták. Hazatérése után Kecskeméten érettségizett, majd 1956-ban a városhoz tartozó tanyavilágban lett tanító.

Később, felsőfokú tanulmányai elvégzése után, az újságírói pályafutását Szolnokon kezdte meg. Innen került a fővárosba, és több lapnál is dolgozott. 1983-1989 között a Népszabadság rovatvezető-helyettese volt, közben pedig a MÚOSZ újságíró-iskola növendékeit tanította.

1997-ben vonult nyugdíjba, az írással azonban egyetlen percig sem hagyott fel. Névjegyét nemcsak az újságírásban, de a szépirodalomban is letette. Könyveit több nyelvre is lefordították. 2000 óta a Füst Milán Szellemi Páholy alapító elnöke volt, emellett pedig alapító főszerkesztője a Remény című, a magyar zsidó társadalmi, szellemi életet bemutató folyóiratnak is – írta a Blikk.hu.

További hírek.

Borító: Benedek István Gábor. Fotó: Heti TV / YouTube.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások