fbpx
Gyertya, gyász, halál.

Elhunyt Falus Gábor újságíró, a bezárt Népszabadság egykori rovatvezetője

Életének 72. évében érte őt a halál.

A gyászhírről beszámoló Népszava szerint Falus Gábor, a hajdani Népszabadság egykori rovatvezetője súlyos betegség után hunyt el.

Friss Róbert, a Népszava munkatársa a következő nekrológgal búcsúzott Falus Gábortól:

„Amilyen életvidám, kedves ember volt a magánéletben, annyira a kíméletlenségig kegyetlen tudott lenni, ha a munkáról volt szó. »Öreg, már megint alibiztél a héten«, noszogatta beosztottjait, a Népszabadság vidéki tudósítói hálózatának – ilyen is volt valamikor – munkatársait.

Nem szerették. Imádták.

Kimeríthetetlen energiával csinálta a lapot, a szó szoros értelmében nem ismerte az idő fogalmát: lehetett bármilyen napszak, ünnep, vagy hétvége, senkinek nem volt menekvés: kihajtott mindenkiből minden információt, amiről a kolléga esetleg elfeledkezett. Nem volt mellébeszélés, mert hihetetlen memóriával követte az eseményeket, mindenkiről évtizedekre visszamenőleg mindent tudott.

Nem írt sokat, nem volt bravúros stílusművész, annál fontosabbat tett, az egyik legmegbízhatóbb, legalaposabb szerkesztő volt, erre mondták valamikor a szakmában: amit nyomdába adott, azt szinte hátradőlve lehetett olvasni, mert »le volt adva«. Nem viselte a mellébeszélést, a maszatolást. Lehet, fogaskerék volt, de annak pótolhatatlan.

Sokat kiabáltam vele – mit nem adnék most, ha csak még egyszer megtehetném. Mert egy szerkesztőségben kétféle ember van: akivel érdemes veszekedni, és van olyan is, akivel nem.

Bárhogyan alakult is utólag a világ, Gabi, érdemes volt”

– zárta gondolatait Friss.

További hírek.

Borító: stock / Depositphotos

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások