fbpx
franciaágy

A jó minőségű alvás és a memóriahab (x)

Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Az alvás mindannyiunk életének fontos és nélkülözhetetlen része. Ugyanakkor alvás és alvás között óriási különbségek lehetnek akár ugyanazon személy esetén is, amely rengeteg dolog függvénye.

Talán sokszor bele sem gondolunk, de egy rosszul eltöltött éjszakai alvás utáni ébredés gyakorlatilag előrevetíti azt is, hogy a napunk sem lesz olyan energetikus, mint ahogy azt szeretnénk.

Amikor kipihenten kezdődik a nap

A jóleső, pihentető alvás viszont képes energiával feltölteni testünket és lelkünket, így feltétlenül érdemes törekednünk ennek az állapotnak az elérésére. A Gemini-Duo webáruházban az alvás színteréül szolgáló hálószoba teljes bútorzata megtalálható, sőt alváskiegészítők, lámpák is a kínálat részét képezik.

A jó alvás feltételei

Az alvás egy olyan bonyolult területe még ma is a tudománynak, hogy számtalan tudósnak adnak munkát az ilyen irányú kutatások, azonban az egészen biztosan kijelenthető, hogy jó minőségű alvás nem képzelhető el ideális körülmények nélkül.

Ezek a tényezők több részből tevődhetnek össze, mint például hőmérséklet, páratartalom, az ágy szerkezete vagy éppenséggel a zaj. Amit ezek közül talán a legkönnyebb változtatnunk, az a fekvőfelület, az ágy, az ágybetét, a matrac kivitele, minősége.

Űrkutatásból a hálószobába

A hatvanas évek közepén egy olyan anyag került ki az Egyesült Államok Űrhivatalának, a NASA-nak a laboratóriumából, amely túlzás nélkül forradalmasította a matracok piacát. Az ekkortájt kifejlesztett anyag a memóriahab nevet kapta, és kereskedelmi forgalomba kerülése után hallatlanul sikeres lett a hétköznapi életben is.

Memóriahabbal készült matracok

Ezen anyag legfontosabb tulajdonsága, hogy hő vagy nyomás hatására meglehetősen könnyen változtatja alakját, majd a deformáció után lassan megpróbálja visszanyerni eredeti formáját. Ez a képessége nagyszerű matrac alapanyaggá teszi, hiszen a memóriahabbal készített fekvőfelület a test nehezebb részei alatt, mint például a medence résznél könnyen deformálódik, míg máshol pedig nagyszerűen alátámasztja a kevésbé súlyos részeket, például a csípőt.

A fentiek miatt a test mindenhol egyenletes alátámasztásának lesz kitéve, javul a vérkeringés, kiegyenlítődnek a gerincet érő egyenetlen terhelések, amelynek a legfontosabb hatása, hogy javul az alvásminőség.

További előnyös tulajdonságok

Azonban messze nincs még vége a memóriahabos matrac előnyös tulajdonságainak. Az ilyen kivitelű matracok ugyanis antiallergén tulajdonsággal bírnak, így használója mentesül egy sor allergiás tünetektől, és az áldásos hatás szintén nagyságrendekkel javíthat az alvás pihentető mivoltán.

El kell mondani azt is, hogy sok esetben nemcsak a matrac használója, hanem a vele alvó házastárs is ezen eszköz jótékony hatásának élvezőjévé válik. Hiszen memóriahabos matracon aludva nincs annyi fészkelődés, mozgás, hanem ezzel ellentétben az igazi pihentető alvásé a főszerep. Így a memóriahabos matrac nemcsak használójának, hanem még a környezetében alvóknak is pihentetőbbé teszi az éjszakákat.

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások