fbpx
tágas szoba

Praktikák, amivel otthona nagyobbnak tűnhet (x)

Kis terek berendezésénél minden számít. A színtechnikák, a bútorok elrendezése, a tükrök elhelyezése és a kreatív világítás tervezés megtévesztheti a szemet, és a belső terek sokkal tágasabbnak tűnhetnek, mint amilyenek valójában.

Válasszon színeket okosan!

A design világában köztudott, hogy a halványabb festékszínek nagyobbá és világosabbá teszik a helyiséget. A világos falak jobban verik vissza a fényt, így a tér nyitott és szellős lesz. Ez pedig segít maximalizálni a természetes fény hatását. A sötét árnyalatok ellenben hajlamosak elnyelni a fényt, így a helyiségek kisebbnek tűnnek.

Egy másik megoldás a falak kiemelése, hogy nagyobbnak tűnjön a szoba. A kontrasztos falak színessé teszik a dekoratív teret anélkül, hogy túlságosan soknak tűnnének. Találja meg a tökéletes festékárnyalatokat a Festékpalota.hu honlapján, és alakítsa át otthonát úgy, hogy az jóval nagyobbnak tűnjön!

De vajon milyen színek teszik nagyobbá a szobát? Az optimális hatás érdekében válasszon lágy tónusokat, például a törtfehéret, a kéket vagy a zöldet. Fesse a falburkolatot és a díszléceket a falaknál világosabb színűre, ezzel a szoba még nagyobbnak tűnik majd.

Kreatívkodjon a világítással!

A természetes fény minden helyiség belsejét megnyitja, és nagyobbá teszi optikailag. Ezért igazán kedvező, ha otthonunk ablakain nagy mennyiségű természetes fény sugárzik be. Ha azonban lakásunkra ez nem jellemző, akkor sem szabad csüggedni. Néhány kreatív effektussal, világítótestek segítségével nagy változást hozhatunk a szoba hangulatába.

Ha mesterséges világítással dolgozik, helyezzen el néhány lámpát a helyiségben, és ne kizárólag egy lámpát a feje fölött. A többféle fényforrás segít bővíteni a szoba atmoszféráját, és hangulatos, egyenletes megvilágítást teremt.

Dekorációk és kiegészítők használata

A tükrök nagyobbá és nyitottabbá tehetik a teret, ezért használatuk igen okos döntés lehet egy kis lakás esetében. A tükrök a természetes és mesterséges fényt is visszaverik, így nappal és éjszaka világosabbá teszik a helyiséget. Különösen hatásos, ha az ablak mellé helyezünk egyet, hogy tükrözze a külvilágot, például egy szép lombos fát. A falakon lévő tükrök és az üveg asztallapok is nyitottabb érzést kölcsönöznek szobájának. Emellett a tükrös szekrényajtók is segíthetnek a tér megnagyobbításában.

Nem érdemes a helyiség minden felületét dekorációval borítani, az ugyanis túlzsúfolt hatást kelthet. Minél jobban hagyja „lélegezni” a teret, annál nagyobbnak tűnik majd a szoba. A dekorációkat 3 vagy 5 elemből álló csoportokban érdemes az asztalon vagy a komódon elhelyezni. A tálcára helyezés segít csökkenteni a vizuális zűrzavart, és igazán letisztult végeredményt biztosít.

Látogasson el a Festékpalota.hu honlapjára, ahol rengeteg különböző típusú és színárnyalatú festéket vásárolhat otthona megszínesítéséhez!

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások