fbpx
Bringás vándortábor a Fertő-tónál

Új, hasznos mobilapplikációt kaptak a kerékpárosok

Elkészült és már letölthető a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációja.

Az ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát nevű applikáció minden fontos információt tartalmaz és folyamatosan bővül: elérhetők benne például a kerékpárosbarát vendéglátóhelyek és szálláshelyek, a hazai bringaparkok, a vízvételi helyek, a szervizpontok, a bringás pihenők, kezdőknek és haladóknak egyaránt izgalmas útvonalak.

 

A MAKETUSZ Kerékpárosbarát applikációja
A MAKETUSZ Kerékpárosbarát applikációja

„Az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ megbízásából szövetségünk koordinálja az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat létrehozását és működését. Célunk, hogy létrejöjjön egy országos lefedettségű hálózat, amelynek tagjai kielégítik a kerékpáros túrázók igényeit, magas minőségű szolgáltatást nyújtanak és ezáltal több vendéget, magasabb bevételt realizálhatnak” – nyilatkozta Coates Ádám, a kerékpárosbarát hálózat projektvezetője.

Kerékpárosbarát szolgáltatók

A kerékpárosbarát hálózathoz mindazon szolgáltatók csatlakozhatnak, akik kerékpárosbarát szemlélettel fogadják a kerékpárral érkezőket, ezen felül megfelelnek az egyes szolgáltatástípusokra vonatkozó kötelező, illetve opcionális kritériumoknak. A hálózat tagjainak listája eddig a MAKETUSZ honlapján volt megtalálható, ezt egészíti ki az applikáció ezentúl, amely a Kerékpárosbarát kifejezésre található meg a Google Play áruházban és az Apple App Store-ban.

„Az applikációt folyamatosan bővítjük és fejlesztjük, annak érdekében, hogy a felhasználók minél széleskörűbben alkalmazhassák akár egy-egy túrára való tervezés, felkészülés során, akár közben, ha azonnali iránymutatásra, információra vagy segítségre van szükségük” – mondta Coates Ádám.

Coates Ádám, MAKETUSZ
Coates Ádám, MAKETUSZ

Minden információ egy helyen

A Kerékpárosbarát app a különböző szolgáltatók, szálláshelyek, vendéglátóhelyek, strandok, múzeumok stb. mellett tartalmazza a bringás pihenőhelyeket, az ingyenes vízvételi lehetőségeket, kutakat, forrásokat, szervizpontokat és a MAKETUSZ közreműködésével létrejött bringaparkokat, vagyis a gyerekek és felnőttek számára egyaránt igénybe vehető pumpapályákat is. A felhasználók különböző a kerékpárosok számára hasznos, a hazai útvonalhálózatot megjelenítő alaptérképek, és térképrétegek közül választhatnak. Az egyes rétegek más-más plusz információval egészítik ki az alaptérképet, például a hőtérkép réteggel megnézhetjük, hogy az egyes kerékpáros útvonalakat mennyire intenzíven használják a bringások.

A MAKETUSZ Kerékpárosbarát applikációja
A MAKETUSZ Kerékpárosbarát applikációja

„A jövőre vonatkozóan is nagyon sok tervünk van. Amellett, hogy a tartalom napról napra gazdagodik, olyan új funkciók is elérhetővé válnak majd, amelyek segítségével közösségi bejelentésre is lehetőség nyílik. Ezáltal bárki bejelenthet egy pihenőhelyet, szervizoszlopot vagy akár ajánlhat a hálózatba kerékpárosbarát szolgáltatót is – tette hozzá a Kerékpárosbarát hálózat projektvezetője.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: A MAKETUSZ által szervezett vándor kerékpártábor a Fertő-tónál. Fotó: MAKETUSZ
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások