fbpx
család

Egyedülálló szülő vagy? Hoztunk neked 5 pénzügyi tippet! (x)

Egyedülálló szülőként számos olyan nehézség elé nézhetünk, amihez kifejezetten jól jön pár pénzügy tipp. Ugyanis nemcsak maga a gyereknevelés, de a gondtalan hétköznapokhoz szükséges anyagi háttér megteremtése sem feltétlenül könnyű feladat. Épp ezért hoztunk most neked 5 pénzügyi tippet.

1. Keresned kell plusz forrásokat

Bár nem lesz ez a tanács mindenki számára megoldás, de van, aki nem is gondolt erre. Érdemes megnézni a lehetőségeidet, és keresni egy megoldást arra, hogy plusz bevételhez juss. Ez lehet akár egy másodállás is. Nem kell nagy és időigényes dologban gondolkozni, ez akár heti pár órás munka is lehet.

Vagy ha van hozzá megfelelő ambíciód, egy jó ötleted, affinitásod, akkor egy vállalkozást is indíthatsz. Sok esetben akár minimális befektetéssel is belevághatsz. Viszont ha kezdő tőkére van szükséged, van pár kiváló feltételekkel felvehető kezdő vállalkozói kölcsön is a piacon.

2. Tervezz, rendszerezz! Az egyik legfontosabb pénzügyi tipp.

Nem egyedülálló szülő specifikus a tipp, ezt érdemes lenne mindenkinek megfontolnia. Ahhoz, hogy lássuk, meddig nyújtózkodhatunk, vagy hol folyik el a legtöbb pénz, rendszereznünk kell a pénzügyeinket.

Ehhez össze kell szednünk, hogy milyen bevételeink vannak, és azok közül melyek a rendszeresek és melyek az ad-hoc jellegűek. Ugyanígy kell tegyünk a kiadásainkkal is. Itt is vannak rendszeres tételek (étkezés, előfizetések), és eseti jellegűek is, mint pl. a karácsony és a születésnapok.

Akár költségvetést is készíthetünk már ezek alapján. Így előre megtervezhetjük az egyes bevételeinket és kiadásainkat.

3. Tervezzünk a hó végén megmaradó pénzzel

A legjobb az, ha úgy sikerült megtervezni mindent, hogy hónap végén marad valamekkora szabadon felhasználható összegünk. Lehet ez bármennyire is kicsi összeg, később nagyon jól jöhet, ha nem költjük el azonnal, hanem félretesszük.

Szépen félre is tehetjük vésztartalékként. Vagy akár köthetünk egy életbiztosítást is, mely gond esetén megfelelő biztonságot nyújt majd a családunk számára. Persze ez utóbbi esetben számolnunk kell ennek költségeivel is.

4. Kezdjünk el spórolni!

Amint feltérképezzük, hogy milyen bevételeink és kiadásaink vannak, rögtön láthatóvá válik minden fontos információ. Például az is, hogy mire költünk feleslegesen. Ezeket pedig szépen ki kell iktatnunk, így rengeteg pénzt tudunk spórolni.

És valljuk be magunknak őszintén, akár a gyermekünk játékain és programjaink is valószínűleg tudunk spórolni. Sokkal fontosabb számára is, hogy vele legyünk, együtt töltsünk minél több időt, mint még egy méregdrága robot vagy Barbie baba.

5. Csak előre tekintsünk!

Nem az számít, hogy mi volt eddig, hanem hogy mit teszünk a jövőnkért. Ezért előre kell tekintenünk, és megfelelően terveznünk, akár a nem előre látható kiadásokkal is. Ha ezt megtesszük, látni fogjuk a várható fix költéseinket és bevételeinket, de legyen ötletünk a nem várt kiadásokra is. Ha felkészülünk a váratlanra, az biztos jó hatással lesz a költségvetésünkre!

(x)hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások