fbpx
vacsorázó pár

Márpedig szabadságra menni igenis fontos! (x)

Ez a cikk azoknak szól, akik úgy gondolják, hogy nekik olyan sok a munkájuk és olyan jól érzik magukat benne, hogy elég nekik egy évben néhány nap pihenés. Számtalan érv szól amellett, hogy igenis kell a nyaralás, a feltöltődés, akármennyire nagyon is oda vagyunk a munkánkért, amit végzünk.

Természetesen ez nem vonatkozik azokra és az olyan helyzetekre, mint amilyen az elmúlt két év volt, amikor független tényezők miatt sokan nem tudtak elmenni nyaralni, de akkor is a pihenés idejét ki kell tudni választani és akkor valami mást, munkától eltérő tevékenységet végezni.

Kiknek kell különösen figyelni?

Bizony vannak olyan emberek, és ez főként a férfiak körében észrevehető, akik annyira belefelejtkeznek a munkájukba, hogy szinte elfelejtenek elmenni nyaralni. Akik alkalmazotti munkakörben dolgoznak, számukra ez nem annyira jellemző, mivel kötelezően ki kell venni az éves szabadságukat, de a vállalkozók, akik általában olyan szakmában dolgoznak, amit szeretnek is, gyakran belefelejtkeznek a munkájukba. Ezt nehezíti az a körülmény is, hogy egy vállalkozónak a nem munkával töltött ideje is pénzbe kerül.

Azok számára, akik úgy érzik, hogy magukra vagy egy családtagjukra ismernek a fenti leírásban, ajánljuk az ausztriai Hotel OTP Birkenhof**** szolgáltatásait. A szállodában és környezetében annyi minden csodálatra méltó élmény lehetősége található, hogy nincs olyan ember, aki ne érezné itt jól magát.

Festői környezet, magas hegyek, víz, napsütés, számtalan beltéri és kültéri program minden korosztály számára, mindez igazán családias és teljesen magyar fogadtatásban és különleges gasztronómiai körítésben. Karintia tartománya bővelkedik a természeti szépségekben és egyben gyógyközpont és síparadicsom is. A szállodákban általában szokásos sportolási lehetőségeken túl itt mód nyílik teniszezésre, lovaglásra és golfozásra is.

Figyeljünk családtagjainkra!

Azok a munkamániások, akik észre sem veszik, ahogy elrepülnek felettük az évek, egyben családosak is, akkor a feleségeiknek bizony nehéz dolguk akad. Főleg, ha nem tudják rábeszélni a férjüket a változtatásra. Ha gyerekek is vannak, akkor minden családtag megsínyli azt, ha nyaralás nélkül telik el az év.

Vannak olyan konkrét ötletek, amiket el lehet mondani egy beszélgetés alkalmával. Ha valaki sokat dolgozik egy huzamban pihenés nélkül, akkor csökken a kreativitása. Az igazán jó és új ötletek távol keletkeznek az otthonunktól és olyan környezetben, amely önmaga is páratlan és számtalan lehetőséget rejt a kikapcsolódásra.

Fontos az önkontroll

Napjainkban a digitalizáció annyira jelen van az életünkben, hogy sokaknak nehéz félretenni a munkát, különösen akkor, amikor a mobiltelefonhoz még egy okosóra is társul, ami külön jelzi, ha e-mail vagy hívás érkezik a főnöktől. Lényeges, hogy a munkaidő elteltével le tudjuk tenni a munkát, ha kell, hétvégére ki kell kapcsolni a szó minden értelmében, azaz ki is kell tudni kapcsolni azt a mobiltelefont. Hiszen a munka mindig megvár, és a világ nem omlik össze, ha valaki elmegy szabira.

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások