fbpx
Kéry Ferenc, a Magyar Kommunikációs Szövetség elnöke.

Tisztújítást tartott a kábeltévéseket tömörítő Magyar Kommunikációs Szövetség

A Magyar Kommunikációs Szövetség (MKSZ) tisztújító közgyűlésén továbbra is bizalmat szavazott az eddigi elnöknek és elnökségi tagoknak, valamint felügyelőbizottsági tagoknak, és a leköszönő vezetőségi tagok helyett új vezetőket választott.

Az elnökségi feladatokkal további három évre ismét Kéry Ferencet (borítóképükön) választották meg, míg az elnökségben Pintér Zoltán, Pataki Tamás, Kaslik Béla, valamint Somogyi Sándor fogja a munkát segíteni az elkövetkező időszakban – tudatta a Media1.hu-val az MKSZ.

Az MKSZ tisztújító közgyűlésén egyúttal elfogadták az elnökség tájékoztatását a 2021. év eredményeiről és meghatározták az idei év költségvetését és feladatait.

A beszámolóban elhangzott, hogy a hazai tulajdonú hírközlési mikro-, kis- és közepes vállalkozások szakmai érdekképviseletét 28 éve ellátó MKSZ-nek jelenleg 110 tagja van, melyek összesen több mint 3.400 településen nyújtanak helyhez kötött hírközlési szolgáltatásokat összesen 777 ezer előfizetés (RGU) formájában. A szolgáltatási portfólió két meghatározó részét képezi az internet hozzáférés és a kábeltelevízió, melyet kiegészít a hozzá kapcsolódó IP telefonszolgáltatás.

Szakmai konferenciát is tartottak

Az MKSZ évente két alkalommal megrendezett szakmai konferenciája és kiállítása évek óta a hazai hírközlési szolgáltatók egyik legnagyobb szabású rendezvénye. A COVID-19 miatti másfél éves kihagyás után először tavaly ősszel találkozhattak ismét személyesen a szakma értékláncának képviselői, melyet az idei rendezvény látogatottsága visszaemelt a koronavírus-járvány előtti szintre.

Az Egerszalókon tartott kétnapos szakmai rendezvényen részt vevő több mint 250 fő 16 előadáson és a szakma jövőjéről szóló kerekasztal beszélgetésen vehetett részt, és 14 kiállító termék és szolgáltatás ajánlatairól konzultálhatott. Ezzel párhuzamosan szabadtéren az NMHH működés közben mutatta be a mérőutóját, mellyel a frekvenciahasználat jogszerűségét ellenőrzik.

„A rendkívül sikeres rendezvényen megerősítést nyert, hogy az agyonreklámozott ámde garantált kapcsolati sebességet nem nyújtó mobil szolgáltatások mellett (illetve helyett) a stabil műszaki háttérrel és paraméterekkel rendelkező vezetékes és vezeték nélküli helyhez kötött szolgáltatások fejlődése töretlen, és továbbra is alapvető fontosságú a valódi szélessávú és megfizethető árú szolgáltatásokat igénylők számára”

– zárta a közleményét az MKSZ.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Kéry Ferenc, a Magyar Kommunikációs Szövetség elnöke.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások