fbpx
Az elittars.hu kezdőlapja 2022. június 21-én.

GVH-vizsgálat indult az Elittárs ellen

A társkereső a nemzeti versenyhatóság szerint valószínűsíthető, hogy megtéveszti ügyfeleit a szolgáltatás lényeges jellemzői kapcsán.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az Elittárs társkeresőt működtető Spark Networks Services GmbH-val szemben, mivel a cég valószínűleg nem ad megfelelő tájékoztatást a szolgáltatás egyes alapjellemzőiről a fogyasztók számára, így tisztességtelenül befolyásolhatja a döntésüket – közölte a Media1.hu-val a nemzeti versenyhatóság ma, kedden.

Mint írták, a vállalkozás ugyanis sem a regisztráció előtt, sem annak során nem közli egyértelműen, hogy a felületet ingyenesen használók nem tudják majd megtekinteni a többiek profilképeit és üzenetek küldésére vagy olvasására sem lesznek képesek, mivel ezek a funkciók csak az előfizetők számára elérhetőek – vagyis a valós társ-találás a regisztráció ellenére is lehetetlen fizetés nélkül.

A cég emellett az előfizetéses csomag megvásárlását követően sem tájékoztatja a felhasználókat arról, hogy az adatbázisban szereplő tagok közül mely tagok rendelkeznek előfizetéssel, és melyek ingyenesen regisztráltak. Így még a fizető tagok számára sem derül ki, hogy kikkel tudják felvenni érdemben, társkeresés céljából a kapcsolatot.

Vizsgáltak már társkeresőt korábban is

A versenyhatóság nem először vizsgálja az online társkeresők hazai piacának gyakorlatait: két éve jelentős bírságot rótt ki a be2 és az Academic Singles társkeresőket működtető luxemburgi cégre, amiért többek között ingyenesként hirdették a weboldalak használatát, miközben valójában nem lehetett díjmentesen hozzáférni a szolgáltatások lényegéhez.

A GVH közleménye hangsúlyozta:

a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: az elittars.hu kezdőlapja 2022. június 21-én.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások