fbpx
Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Új vezérigazgató a Szerencsejáték Zrt. élén

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter június 15-i hatállyal Mager Andreát nevezte ki a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának – közölte egy mai, szerdai közleményében a magyar médiapiacra jelentős befolyást gyakorló nemzeti lottótársaság.

Bozóky Alex, az eddigi vezérigazgató a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja pályafutását.

A Szerencsejáték Zrt. új vezérigazgatója, Mager Andrea (borítóképünkön) a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász és nemzetközi kapcsolatok szakértő diplomát. 1998 és 2006 között számos hazai pénzintézetnél töltött be szakértői majd vezetői pozíciókat. 2007 és 2010 között a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácstagja, 2010 és 2011 között a Magyar Közlöny Lap és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2011 és 2016 között a Magyar Nemzeti Bank Monetáris tanácsának tagja volt. 2016 és 2018 között a Miniszterelnökség postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosa volt, majd 2018-tól nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorolta – áll a közleményben. A közleményt azt már nem említi, de a 24.hu korábbi híre szerint Máger 30 millió forint végkielégítéssel távozott az Orbán-kormányból.

A távozó Bozóky Alex 2019-ben érkezett a nemzeti lottótársasághoz, ahol a szervezet igazgatósági tagjaként, illetve a Törzskari Koordinációs Központ vezetőjeként a vállalat egyes kiemelt stratégiai feladatainak végrehajtását koordinálta. 2021. október 1-jétől vezérigazgatóként irányította a szervezetet és a közlemény szerint „folytatta a társaság modern nemzeti vállalattá alakítását.”

Bozóky Alex, a Szerencsejáték Zrt. távozó vezérigazgatója, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. leendő vezérigazgatója.
Bozóky Alex, a Szerencsejáték Zrt. távozó vezérigazgatója, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. leendő vezérigazgatója. Fotó: Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

A tavalyi évet a Szerencsejáték Zrt. több mint 700 milliárd forint árbevétellel zárta, közel 22 százalékos bővülést produkálva, amely növekedési ütem az idei évben is tovább folytatódott. A Szerencsejáték Zrt. nagy hatást gyakorol a magyar médiapiacra, hiszen az egyik legnagyobb hirdetőről van szó.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Szerencsejáték Zrt. sajtó
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások