fbpx
Aegon.

Nevet vált az Aegon

Az átmárkázás után Alfa néven folytatja működését az ismert biztosító és nyugdíjpénztár.

Miután március 23-án sikeresen lezárult a magyar Aegon vállalatok akvizíciója, az új tulajdonosokkal kötött megállapodás alapján a társaságok szeptembertől Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. és Alfa VIG Pénztárszolgáltató Zrt. néven lesznek jelen a piacon – írták egy mai, szerdai, a Media1.hu-hoz is eljuttatott közleményben. Hozzátették: az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. a jövőben VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. név alatt folytatja tevékenységét.

Jelezték: az Aegon magyarországi vállalatai piacfelmérés alapján választották ki azt az új márkanevet.

Az Aegon NV. 2020-ban döntött egyes kelet- és közép európai érdekeltségei eladásáról az osztrák székhelyű VIG csoportnak, amely az Union Biztosító révén ismert szereplő a magyar piacon. Az Aegon csoport részeként három évtizedig működő magyarországi leányvállalat a hazai biztosítási piac egyik legsikeresebb vállalataként csatlakozott a VIG csoporthoz, amelynek hazai érdekeltségeiben kisebbségi tulajdonosként a Magyar Állam is szerepet vállal.

Az Aegon Magyarország központja Budapesten.
Az Aegon Magyarország központja Budapesten. Fotó: Aegon / Facebook

Az új tulajdonos multibrand stratégiát követ, azaz a két érdekeltsége külön üzleti szereplőként folytatja elkötelezett a munkáját. Így az Union Biztosító mellett az Aegon új, Alfa néven, megújult márka- és arculati elemek alatt viszi tovább üzleti tevékenységét.

A névváltással kapcsolatban a Társaság közel másfél millió ügyfelének semmilyen teendője nincs. Szerződéseik azonos feltételekkel továbbra is érvényesek, biztosítási védelmük változatlan, kárbejelentéseiket és egyéb, biztosításaikkal kapcsolatos ügyeiket a megszokott módon és csatornákon, továbbra is magas színvonalon intézhetik.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */