fbpx
címke nyomtató

A direkt termál etikett címke: a megbízható társ (x)

Megbízható kellékanyagot keres a mindennapos általános címkézési feladatok elvégzéséhez? Akkor Önnek a direkt termál etikett címke a legmegfelelőbb. Miért? A következő összeállításból megismerheti a pontos részleteket.

Miért van szükség direkt termál öntapadó címke használatára?

Az öntapadó direkt termál etikett címke a mindennapok részét képezheti az Ön vállalkozásában is, hiszen számos ágazatban használható. Az Ön által gyártott és/vagy forgalmazott termék vagy termékek csomagolásán, a termékcímkén sok adatnak kell szerepelnie ahhoz, hogy ne kövessen el mulasztásokat. Ehhez azonban alaposan ismernie kell a vonatkozó előírásokat. 

A fogyasztóvédelmi jogszabályok ugyanis előírják, hogy valamennyi gyártó és forgalmazó felelős a vásárlók tájékoztatásáért. A fogyasztót a terméken lévő címkén feltüntetett információkkal tájékoztatni kell a termék rendeltetéséről, minőségéről, lényeges tulajdonságairól. 

Milyen adatoknak kell szerepelnie az öntapadó etikett címkén?

Többféle címketípus létezik, méretben, anyagban és felhasználhatóságban ezek eltérhetnek egymástól. A leggyakrabban használt és egyben legköltséghatékonyabb kellékanyag a direkt termál öntapadó címke, ami a cimke-nyomtato.hu kínálatában is megtalálható. Mi mindent kell szerepeltetni rajta? Lássuk!

A termék jellegétől függően:

  • A termék mérete, nettó súlya.
  • A termék megnevezése, összetétele.
  • A termék eredete – származási helye, gyártója, forgalmazója.
  • A termék minőség megőrzési ideje, eltarthatóságának feltételei.
  • A termék műszaki jellemzői, használatának és kezelésének módja.

 

Ha Ön nincs tisztában ezekkel, és nem tünteti fel a termékein ezeket az adatokat, akkor számolnia kell a következményekkel. Az árucímkéket ugyanis a gyártó kötelessége elkészíteni. Abban az esetben, ha a gyártó a terméket nem látja el a jogszabályban előírt tájékoztatással, akkor azokat a forgalmazó köteles pótolni.

Miért válasszon direkt termál etikett címkét?

Az, hogy kiváló nyomatminőséget tudjon elérni, nemcsak a címkenyomtatója beállításain fog múlni, hanem az alkalmazott öntapadó címke minőségén is. Kizárólag a gondosan kiválasztott kellékanyagok tudják garantálni a kiváló minőséget. 

A direkt termál etikett címke a leggyakrabban alkalmazott címketípus, aminek a nyomtatásához nincs szükség festékszalagra. Ebben a hőérzékeny papírban, hő hatására aktiválódnak a tinta pigmentek, és ennek következtében jelenik meg a nyomat. Ezzel a termékkel lehet a legkedvezőbb áron címkét készíteni. Száraz és normál hőmérsékleti körülmények között célszerű az alkalmazása. 

Fontos tulajdonsága – és egyben a hátránya is, hogy nem szereti a súrlódást, a mechanikai hatásokat és a közvetlen napfényt sem. Viszont normál, benti körülmények között – függően a tárolási körülményektől – az információt 1-3 évig is képes megőrizni. Általában gyorsan forgó termékeknél használják, így a nyomatok károsodása kivédhető. 

Vásároljon Ön is direkt termál etikett címkét a címkézési feladatok ellátásához!

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások