fbpx
étkező asztal indusztriál stílusban

Indusztriális stílus – egybefolyó terek, kopottas elegancia és ötletesség (x)

Amikor a XX. század második felében, úgy a hatvanas évek végén, az elhagyott gyárépületekbe elkezdtek beköltözni az elegánsabb környékekről a drágulás miatt egyre inkább kiszoruló művészeti stúdiók New Yorkban, még nem sokan adtak volna egy lyukas garast sem azért, hogy majd a kétezres évek elejétől az ilyen „lepukkantabb” indusztriális környezetben lévő ingatlanok ára az egekbe szökik.

És talán az sem volt még akkoriban megjósolható, hogy az indusztriális stílusban berendezett terek a napjainkban tapasztalható óriási népszerűségnek fognak örvendeni. Pedig manapság mindenhol hódít ez a lakberendezési stílus.

Az egyik legdivatosabb stílus napjainkban

A hozzáértők az indusztriális lakberendezési stílus rendkívüli kedveltségét főképp annak tulajdonítják, hogy igazán letisztult vonalakkal operál, persze emellett modernsége kissé szigorúnak is hat olykor. Ez a kettősség nagyon érdekes enteriőrökben ölthet testet. Az is, hogy nincs két egyforma indusztriális enteriőr, igazán vonzóvá és keresetté teszi. Az olykor gigászi ipari elemeket egyáltalán nem snassz könnyed, kortárs elemekkel összevegyíteni.

Olyan ez, mint a jó cuvée borok, ha az alkotóelemek minősége kiváló, a végeredmény is valami nagyszerű lehet. A DODO indusztriális stílusú kollekciója ehhez kínál igazán remek darabokat, amelyek közül bátran válogathatsz. A siker garantáltan nem marad majd el.

Semmi sem igazán szokványos benne

Loft lakásban élni mára életstílus. Gyakran az erős szabadságvágyat és a letisztult formák szeretetét szokták társítani az ilyen típusú lakásokhoz, illetve az ezeket előnyben részesítőkhöz. Biztos, hogy az egyéniséged mindenképp kifejezésre tudod juttatni egy loft lakásban és indusztriális stílusú térben, ahol bátran összekeverheted a tereket is.

Nincsenek falak, így a nappali és a konyha nincs elhatárolva? Vagy talán még a hálószoba sem? Nem baj! Használj hatalmas függönyöket vagy térelválasztókat! Az ilyen egyedi megoldások amúgy is rendkívül érdekes hatásúak, mindenképpen megtörik a monotóniát.

Kicsit rozsdás, maradhat?

Az indusztriális stílusú enteriőrökben nagyon gyakran találkozhatunk acél tartóelemekkel is. Ezeket nyugodtan meghagyhatod egy kis fazonigazítást követően – már ha erre szükség van! Bizonyos berendezési tárgyaid ennek igazán üde ellenpontját képezhetik. Az ipari jellegű állólámpákkal, rozsdásnak ható dekorelemekkel még hangsúlyosabbá is lehet ezeket az elemeket tenni. Ráadásul a hatalmas belmagassághoz is kiválóan illenek.

Ebbe a térbe persze gyakran egy galéria kialakítása is nagyon előnyös és kifizetődő lehet. Ezen kialakíthatsz például egy olvasósarkot vagy akár ide helyezheted a hálószobád is. Intim privát kis tér az egybenyíló nagy egész fölött.

A DODO kínálatában rengeteg mutatós berendezési tárgy és kiegészítő segíti, hogy a legtökéletesebb végeredményt kaphasd.

(X) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások