fbpx
autó kormány

Az olajfolyás a kormányműnél gyorsan orvosolható! (x)

Az autó kormánya kétségkívül az egyik legfontosabb alkotóelem. Ha a kormánnyal valami gond támad, akkor az autó irányíthatatlanná válik, jobb esetben csak alaposan megnehezedik a dolgod a kormányzás kapcsán. Éppen ezért semmilyen problémát nem szabad félvállról venni, ami a kormányművel kapcsolatos. A kormánymű folyása is ezek közé tartozik.

Kell-e tartani a kormánymű folyásától?

Ha ezt a hibát észleled, akkor ne halogasd a dolgot, keress fel mihamarabb egy szervizt. Amennyiben folyna a kormányműből az olaj, akkor még tudsz járni vele, ám a szervóhatás folyamatosan csökkenni fog úgy, ahogyan folyik el az olaj. Végül teljesen meg fog szűnni a szervóhatás, ha nem foglalkozol a dologgal.

Szervokormány javításnál egy dologtól biztosan nem kell tartanod: nem kell hetekig nélkülöznöd az autódat, ha megfelelő tapasztalattal és referenciákkal rendelkező, megbízható szervizt keresel fel. Maga a javítás akár egyetlen nap alatt elvégezhető.

Érdemes még tudni, hogy az olaj folyása esetén a kormánymű nem szenved károsodást, de értelemszerűen jóval több energia kell ahhoz, hogy elkormányozd a kocsit szervóhatás hiányában. Kiváltképpen igaz ez, ha nem a sztrádán közlekedsz, hanem a városban vagy kanyargós utakon.

Kihez érdemes fordulni ezzel a problémával?

Mindenképpen keress olyan szakszervizt, amelyik leinformálható. Ha beírod valamelyik keresőbe, hogy szervókormány javítás, hamar fogsz találni ilyet. Ellenőrizd, hogy milyen véleményeket írnak az adott cégről mások, így nem kell vakon megbíznod valakiben, akit nem ismersz.

Mivel a kormánymű az autó biztonságtechnikai eleme, így semmiképp ne próbáld magad megjavítani vagy egy ismerősödre rábízni a kormánymű javítását. Csak olyan szakember tudja ezt a feladatot elvégezni hibátlanul, aki rendelkezik a megfelelő célszerszámokkal és tapasztalattal.

Ezért hangsúlyozzuk, hogy szakszervizt kell felkeresni. Egy mezei autójavító műhelyben jó eséllyel ilyesmivel nem foglalkoznak.

Mennyit kell fizetni a kormánymű javításáért?

Általános árlistát sajnos nem tudunk írni, több okból sem. Az ár ugyanis függ a konkrét probléma gyökerétől, a gépjármű típusától na és persze attól is, hogy melyik cég mennyi haszonnal dolgozik.

Ha szerencséd van, akkor egy ötszámjegyű összegből megúszhatod a dolgot normál személygépkocsi kormányművének javítása esetén. Egy kamion vagy autóbusz szervójavítása azonban már többe kerülhet.

A hiba ismertetését követően az általad kiszemelt szakszerviz tud bővebb felvilágosítást nyújtani az árak kapcsán. Fontos, hogy kérdezz rá arra, hogy számlás árról beszélnek-e, és mindenképpen ragaszkodj ahhoz, hogy adjanak számlát. Ha ugyanis garanciális hiba történik, akkor azt a számla megléte esetén tudod megjavíttatni ingyenesen.

(X) hírdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások