fbpx
Vodafone ecoSIM.

Heteken belül lekapcsolja 3G-hálózatát a Vodafone Magyarország

Ezzel az utolsó magyar mobilszolgáltató is elkezdi az elavult mobiltechnológia kivezetését.

A Magyar Telekom és a Yettel után a Vodafone Magyarország is bejelentette, hogy mikor kezdi meg a 3G lekapcsolását – számolt be a HWSW a szolgáltató ügyfeleknek kiküldött tájékoztatója nyomán.

Mint írták, a cég azt közölte, hogy a lekapcsolás első üteme Székesfehérvár és Várpalota vonzáskörzetében fog megtörténni, várhatóan május 23-án, vagyis kevesebb mint egy hónap múlva.

A szolgáltató arra figyelmeztette az ügyfeleket, hogy a 3G-szolgáltatás lekapcsolását követően egyes készülékek, melyek még nem képesek 4G-s vagy 5G-s hálózatokra csatlakozni, a 2G-re fognak visszaváltani, ami „befolyással lehet a szolgáltatás zavartalan működésére”.

A kellemetlenségek elkerülése érdekében a Vodafone is fokozatosan vezeti ki a 3G-t, és az érintetteket a jövőben több alkalommal is értesíteni fogja a folyamatról sms-ben.

Adótorony.
Fotó: stock / Depositphotos.com

A lap információi szerint a Yettel egyelőre Baranya megyében és a Balaton környékén kapcsolta le a 3G-t, a legnagyobb lekapcsolási hullám pedig a nyár folyamán várható – pontos végdátumot egyelőre csak a Telekom adott meg, mint azt megírtuk, ők június 30-ig végleg, országszerte leállítják az elavult mobiltechnológiát.

Mint arról korábban a Media1 beszámolt, az NMHH mobilkészülékcsere-programot indított, melynek keretében 20.000 forint állami támogatással vásárolhatnak korszerű, legalább 4G-képes készüléket azok, akik olyan eszközzel rendelkeznek, amely legfeljebb 3G-s hálózatokra tud csatlakozni.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások