fbpx
Akkor és most, egy napszemüveg márka, a GUESS útja a világhírnév felé

Akkor és most: egy napszemüveg márka útja a világhírnév felé (x)

Ma talán el sem tudjuk képzelni, hogy nem is olyan sokkal ezelőtt nem tartozott az emberek alapvető ruházatához a napszemüveg.

Ez a praktikus divatkiegészítő – bár létezett – csupán az 1950-es évek óta tölti be ma is ismert funkcióját. Azóta számos márka jött létre, melyek közül több is világhírnévre tett szert.

GUESS – egy amerikai márka sikertörténete

Bár a cég amerikai, az alapító négy testvér eredetileg francia származásúak voltak. Georges, Maurice, Armand és Paul Marciano egy alkalommal Los Angeles-ben töltötték a családi vakációjukat.

Valószínűleg ekkor szerezhették az inspirációt, mert a nyaralást követően 1981-ben létrehozták az azóta világhírű GUESS névre keresztelt márkát.

Eleinte csak dizájn farmerek tervezésével foglalkoztak, azonban a nagy sikereken felbuzdulva hamar más termékek gyártásába kezdtek.

Mára a ruhakollekciók mellett parfümök, cipők, szemüveg- és napszemüveg keretek, valamint számtalan divatkiegészítő található kínálatukban.

Napszemüveg Guess módra

A márka napjaink egyik legikonikusabb divatipari szereplőjének mondható, a cég világszerte 1500-nál is több kiskereskedelmi üzletet tudhat magáénak. A ruházati cikkek és a parfüm mellett a Guess napszemüveg népszerűsége is kiemelkedő, ami részint a trendi stílusnak, részint a minőségnek köszönhető.

Mivel a tervezők nem csak a kényelemre és a minőségre fektetnek nagy hangsúlyt, hanem az esztétikai élményre is, gyakori, hogy a Guess női napszemüveg modelljeit strasszkövek vagy más ékszerek díszítik. Természetesen készül Guess napszemüveg férfi ízlésre szabva is, de ezekből a darabokból sem hiányzik a stílusosság.

Napszemüvegek ma: mi határozza meg a minőséget?

Rengeteg világhírű divatcég és napszemüveg márka gyárt ma napszemüvegeket, de természetesen sok kisebb vállalkozás is megtalálható a divatiparban. A név egyáltalán nem garancia a minőségre, ehelyett van néhány tulajdonság, amelyeket érdemes a vásárláskor szemügyre venni.A Guess férfi napszemüveg modelljein épp olyan jól megfigyelhető ez, mint a női változatokon.

A legfontosabb kritérium az UV sugárzás elleni védelem, amit az UV szűrős lencse biztosít. Ezt az UV400-as jelzéssel ellátott napszemüvegek tudják biztosítani számunkra. Szintén fontos, hogy a szemüveg védjen a káprázó, vakító fénytől. Bár nem alapfeltétel, de sokat javíthat a helyzeten, ha a lencse polarizált.

Végül, de nem utolsó sorban pedig elengedhetetlen, hogy a napszemüveget viselve is éles, kontrasztos, jó minőségű képet lássunk. Ha egy szemüveg ennek a három kritériumnak megfelel, már csak az az egy elvárásunk lehet, hogy stílusos is legyen.

(x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások