fbpx
fogászati héj

A fogászati héj jelentősége (x)

A fogászati héj jelentőségével érdemes neked is tisztában lenned, ha esztétikus és szép fogakat szeretnél.

A fogaid ugyanis nemcsak akkor kaphatnak új külsőt, ha megbetegszenek, hanem akkor is, ha elégedetlen vagy a színükkel vagy alakjukkal.

A fogászati héj segít korrigálni a hibákat

A fogak elülső – ajak felőli felszínét lehet beborítani ezekkel a vékony kis héjszerű lemezekkel – annak érdekében, hogy a kívánt hatás elérhető legyen. A beavatkozáshoz szerencsére nem kell sok foganyagot eltávolítani, de ennek ellenére is tartós és szép megoldást kínálnak.

A fogászati héjak készülhetnek cirkóniumból vagy kerámiából. Ezek az indirekt héjak. Ilyenkor egy hagyományos vagy digitális lenyomat készül, ami alapján a fogtechnikus készíti el a héjat. Ezt majd a fogorvos a fog külső felszínén egy speciális ragasztó cementtel fogja rögzíteni.

A direkt héjakat különböző kompozit tömőanyagból építik fel vékony rétegeket rétegezve egymásra, hogy egy minél inkább természetes hatást érjenek el vele.

Milyen esetekben javasolt a fogászati héjak használata?

A budapesti Jildent Clinique fogszakorvosai a héjakat jellemzően esztétikai kezelésekre alkalmazzák. Meg lehet változtatni velük a fogak formáját, a külső felszínének a színét – az igazi hófehér hollywoodi mosolynak is sok esetben ez a titka.

Javasolt a használata:

  • a frontfogak metsző éleinek lepattogzása esetén
  • zománchibák vagy el nem távolítható elszíneződések eltüntetésére
  • traumák, balesetek után, az élek törésekor
  • a fogak közötti rések szűkítésére vagy megszüntetésére
  • a fogak helyzetének korrigálására

Milyen eredményt lehet velük elérni?

A fogászati héjak alkalmasak arra, hogy neked is korrigálni lehessen azokat az esztétikailag zavaró hibákat, amelyek nap mint nap megakadályoznak a felhőtlen nevetésben. Nem kell többé félned az elszíneződések, letöredezések, szabálytalanságok, rések okozta problémáktól. Ezek könnyen, gyorsan és fájdalommentesen korrigálhatók.

Sajnos vannak olyan típusú fogászati problémák is, amelyek esetén azonban nem alkalmazhatóak eredménnyel. Ilyen, ha erős éjszakai fogcsikorgatás jellemez, ha nem megfelelő a szájhigiéniád, ha a harapási eltérések nagy fokúak. Szintén nem használhatóak a nagymértékben károsodott vagy nagy tömésekkel rendelkező fogak esetében. Természetesen ilyenkor sem kell elkeseredned – létezik erre is megoldás.

Miért készíttess prototípust?

A fogászati kezelések megkezdése előtt jó, ha tudod, hogy minden száj, minden fogazat más. Ez az egyediség az, ami sok esetben rendkívül fontossá teszi a megfelelő és körültekintő tervezést. Ezért ne tartsd túlzott óvatosságnak, ha a héj készítése során a kezelés előtt a héjakat előre megtervezik és annak a prototípusát elkészítik egy fogtechnikai laborban. A prototípus könnyen rápróbálható a fogaidra, így azonnal láthatod, hogy milyen lesz a változás.

Ha te is tökéletesebb mosolyt szeretnél, akkor mindenképpen gondolkozz el a fogászati héj által nyújtott előnyökön és lehetőségeken!

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások