fbpx
coolmobile

Karóra vagy okosóra? Külsőre hasonlítanak, de közel sem egyformák! (x)

Nem véletlen az okosórák hatalmas térnyerése az utóbbi évek során. Ma már számos olyan kiváló funkcióval rendelkeznek, ami a hétköznapok során is nagyon jól jöhet bárkinek. Mindemellett számos extrával is szolgálnak, melyek között olyan is akad, amely akár még életet is menthet.

Azért ezek elég erős érvek egy karórával szemben, a csuklónkért vívott harc során. Nézzük is miért érdemes okosórában gondolkozni!

Ránézésre nem sok különbség van

Számos olyan okosóra modellt lehet kapni a piacon, melyről azonnal megmondható, hogy az nem egy hagyományos karóra. De vannak olyan gyártók és termékcsaládok, melyekről csak nagyon közelről nézve (vagy még úgy sem) tudjuk megállapítani, hogy sima karóráról van-e szó.

Ilyen kiváló designnal készülnek például a CoolMobile.hu Samsung Galaxy Watch okosórái is. Több design is elérhető belőle, de vannak kifejezetten elegáns darabok is, melyek igazán jól néznek ki. Persze ez az óra számlapjától is függ, melyet természetesen bármikor szabadon változtathatsz. A lényeg, hogy ez esetben sem kell lemondanod a kiváló kinézetről.

Szívből jövő adatok

Az egyik nagyon nagy előnyük, amit mindenképp fel kell írnunk az okosórák mellé, azok az egészségügyi funkcióik. Ide tartozik a vérnyomásmérés, illetve a vérnyomásszint mérése mellett az EKG is. Ez utóbbi akár még életet is menthet, ha egy jelentkező anomália miatt időben elmegyünk orvoshoz.

Persze mindemellett nem szabad elfelejtenünk további kiváló funkciókat is, melyek hatással lehetnek az egészségünkre. Így a stressz-szint mérését vagy az alvásfigyelést sem szabad kihagynunk a felsorolásból. Előbbi hozzájárulhat ahhoz, hogy gyorsabban lenyugodjunk. Utóbbi pedig az elemzéseknek köszönhetően (illetve eleve azért, mert látjuk milyen keveset és rosszul alszunk) ösztönözhet a megfelelő alvásritmus kialakítására.

Az okosórád lesz a kedvenc edződ

Ezt írhatnánk akár az egészségünkről szóló részhez is, de megér egy külön bekezdést. Ugyanis az okosóránk lesz a valaha volt legjobb edzőpartnerünk és edzőnk is egyben. Aki mindig ott lesz mellettünk, folyamatosan tájékoztat, hogy épp hogy állunk, mennyi van még, mióta csináljuk, stb. Kiválóan nyomon lehet rajta követni, hogy mennyi kalóriát égettünk már el, milyen távot tettünk meg, mennyivel haladunk stb.

Emellett a lépésszámlálás vagy épp az emelet számlálása is kiváló kiegészítő funkció. De ami a hatékonyságunkat talán még jobban növeli, az a pulzus zónák automatikus figyelése és jelzése. Ezzel maximalizálhatjuk a tréningünk hatékonyságát. Beépített virtuális trénerünk akár motivációs üzenetekkel is segít mindket abban, hogy ne veszítsük el a fókuszt!

Tökéletes partner a hétköznapokban is!

Stopper, ébresztő, naptár, különböző értesítések kijelzése, GPS alapú navigáció, NFC, hogy csak pár kiváló és hasznos dolgot említsünk. Ezek és még rengeteg más funkció is segítségünkre lehetnek a hétköznapokban, megkönnyíthetik az életünket.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások