fbpx
Téli olimpia.

Sok nézőt érdekelt a téli olimpia a Discovery platformjain

Növekedett az érdeklődés a lineáris televíziós közvetítés iránt is.

A február 20-án zárult pekingi téli olimpia erős eredményeket produkált a Discovery európai televíziós hálózatában és streaming-platformjain. Mint közleményükben fogalmaztak, a discovery+ új előfizetőinek száma összességében csaknem 50 százalékkal haladta meg a 2018-as pjongcsangi olimpia adatait.

A vállalat platformjaira több mint 156 millió európai látogatott el, ahol több mint egymilliárd percnyi streaming tartalmat néztek meg. Ez tizenkilencszer több mint a legutóbbi téli olimpiai játékok idején. A discovery+ és az Eurosport streaming szolgáltatásait nyolcszor többen nézték a játékok alatt, és a felhasználók több mint kétszer annyi tartalmat fogyasztottak – nézőnként átlagosan 7 órát.

A magyar portált is sokan keresték fel

A lineáris televíziózásban is hasonló tendencia volt megfigyelhető: a nézők átlagosan 24 százalékkal tovább követték az eseményeket, mint a 2018-as olimpián. A hirdetésekkel támogatott Eurosport.com internetes oldal és annak helyi országos kiadásai több mint kétszer annyi felhasználót értek el, mint az előző téli olimpián ugyanebben az időszakban.

A téli olimpia az Eurosport.hu portálon is jól szerepelt: az oldal naponta átlagosan több mint 100 ezer egyedi látogatót fogadott, a napi csúcs pedig elérte a 200 ezret. A magyar oldal ezzel olyan télisport-nagyhatalmak Eurosport-oldalaival vette föl a versenyt, mint Norvégia vagy Hollandia. Az oldal organikus elérése is növekedett, azaz tíz látogatóból már kilenc a tartalmakat nem más oldalak átvételein keresztül, hanem közvetlenül az Eurosport.hu oldalon nézte meg – derült ki a médiavállalat közleményéből.

Eurosport.hu
Eurosport.hu

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások