fbpx
Lippai László.

Meghalt Lippai László, a Drága Örökösök, a Jóban Rosszban, a Kisváros és az Angyalbőrben című sorozatok színésze

Mindössze 62 éves volt.

Hosszú, súlyos betegség után, szerdán hajnalban elhunyt Lippai László színművész – közölte a Facebookon közzétett bejegyzésében a Madách Színház.

Mint azt a teátrum felidézte, Lippai László 1985-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházhoz szerződött. Száznál is több színházi szerepe közül legemlékezetesebbek a József és a színes, szélesvásznú álomkabát főszerepe, a Cabaret Konferansziéja, a Chicagoban Mary Sunshine, Az Operaház Fantomjában Monsieur André, vagy a Producerekben Carmen Ghia alakja. Nagyjátékfilmekben játszott karakterszerepei is jelentősek, szerepelt a többi közt a Vademberek, a Hatásvadászok, a Te rongyos élet és a Hamis a baba című filmekben.

Pályája során több tévésorozatban is láthatták őt a nézők, közöttük az Angyalbőrben, a Kisváros, legutóbb pedig a Drága örökösök és a Jóban rosszban című szériákban.

Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínészként számos híres színésznek kölcsönözte a magyar hangját, köztük Matthew Brodericknek, vagy Semir Gerkhan figurájának a Cobra 11 című sorozatból, valamint a Dragon Ballból Son Goku karakterének.

Lippai Lászlót a Madách Színház saját halottjának tekinti – közölte a teátrum.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Lippai László. Fotó: Madách Színház / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások