fbpx
Hibaüzenet a hvg.hu-n 2022. január 25-én.

Egyszerre vált elérhetetlenné 9 magyar hírportál, de mostanra helyreálltak az oldalak

A hvg.hu, az Index.hu, a Portfolio.hu, a Totalcar, a Dívány, a Port, a Femina, Sóbors és a Kreatív is egyszerre vált elérhetetlenné kedden délután.

A Media1 tapasztalatai szerint ma, kedd délután 3 óra magasságában kezdődött a jelenség (de az Indamedia szerint a hozzá tartozó oldalaknál már 13 órakor is gond volt). Az említett oldalak elérése nehézkessé, majd teljesen lehetetlenné vált, azaz az oldalak nem töltöttek be, illetve a szerverek hibaüzeneteket jelenítettek meg.

Az alábbi portálokat érintette a probléma:

  • Index.hu: a lap egy Facebook-bejegyzésben is reagált a leállásra. Mint írták, „az Index felületei egy szolgáltatói hiba miatt átmenetileg nem elérhetőek, de azt az információt közölték, hogy már dolgoznak a probléma megoldásán”. Egy 504-es hiba (Gateway Time-out) jelent meg, ha megpróbáltuk megnyitni az oldalt.
  • Sóbors, Totalcar, Dívány, Port, Femina: ugyanaz történt, mind az Indexnél.
  • HVG.hu: egyáltalán nem töltött be. A legutóbbi Facebook-bejegyzésük alatt hamar megjelentek olvasói kommentek, hogy elérhetetlen a portál.
  • Portfolio.hu: szintén nem töltöttbe; a Facebookon közzétett bejegyzésükben úgy fogalmaztak, hogy az „internetszolgáltatónknál hálózati hiba lépett fel”, továbbá hozzátették, hogy több más hírportál is hasonló problémával küzd.
  • Kreatív.hu: Itt a Cloudflare hibát jelzett.

Tavaly ősszel számos hazai weboldalt ért túlterheléses támadás néhány hét leforgása alatt. Elképzelhetőnek tűnik, hogy most is ilyesmi áll a háttérben, de egyelőre mindenki csak találgat, maguk az érintett szerkesztőségek sem tudnak semmit.

Frissítés 16:11
Az említett négy oldal jelenleg épp újra elérhető.

Frissítés 18:10

Az Indamedia a Media1-nek küldött közleményben azt írja, hogy a leállás már 13 óra körül bekövetkezett az oldalainál, és csak egyedül a Napi.hu működött a portfóliójából. Végül 16 órára állt helyre a szolgáltatás,  egyelőre várják a szolgáltató hivatalos indoklását a történtek kapcsán. A cég azt írja, hogy a néhány órás leállásnak a havi látogatottsági adataikra is kihatással lehet.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: a hvg.hu-n megjelenő hibaüzenet 2022. január 25-én délután.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások