fbpx
hvg.hu

Gyakornoki programot indít a HVG

A három hónapon át tartó képzésen a HVG hetilap, a hvg.hu és a hvg360 újságíróitól és szerkesztőitől tanulhatnak a programra jelentkezők.

A hvg.hu portálon kedden megjelent közlemény szerint a szerkesztőségek olyan 30 év alatti fiatalok jelentkezését várják, akiket vonz a független, felelős, minőségi újságírás, most folytatják vagy már befejezték a felsőfokú tanulmányaikat, beszélnek legalább egy idegen nyelven, széles látókörűek, valamint jó az íráskészségük; de kiemelik azt is, hogy az sem árt, ha van némi humorérzékük.

A program időtartama három hónap, 2022. március 1. és május 31. között tart. A gyakornokok szakmai fejlődését személyes mentorok támogatják.

Heti egy alkalommal csoportos foglakozásokat szerveznek, amelyeken a HVG hetilap, a hvg.hu és a hvg360 újságírói és szerkesztői osztják meg a gyakornokokkal a „szakmai fogásokat”.

A gyakornokoknak a heti csoportos tréningek mellett legalább heti kétszer négy órát kell a szerkesztőségben vagy a mentorral egyeztetve, „terepen” tölteniük.

A programra a [email protected] e-mail-címen január 25-ig lehet jelentkezni önéletrajzzal és motivációs levéllel. Utóbbi nem lehet hosszabb 3000 karakternél. A felhívás a Jobline oldalán is elérhető, ide kattintva.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: hvg.hu
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások