fbpx
Gyertya, gyász, halál.

Meghalt a Klubrádió egyik szerkesztője

Életének 62. évében meghalt Kazinczi Károly, a Klubrádió szerkesztője.

Mint az a Klubrádió honlapján megjelent hétfői gyászhírben olvasható, Kazinczi Károly karácsonykor hunyt el.

Kazinczi Károly.
Kazinczi Károly. Fotó: Klubrádió

„Több évig dolgozott közéleti műsoraink és az online szerkesztőség munkatársaként, sok fontos, értékes anyagot, munkában nyújtott segítséget köszönhetünk neki”

– fogalmazott a rádió, mielőtt felidézte elhunyt munkatársának életútját.

„Karcsi évtizedeken át írt, szerkesztett, tudósított, húsz évet töltött a Magyar Rádiónál, ahol előbb vidéki riportokat készített, majd a Kossuth Krónikájának szerkesztője lett, munkájáért nívódíjat is kapott. Később a Népszavánál, majd az utóbbi években a Klubrádiónál dolgozott. Precíz, igazi közszolgálati újságíró maradt mindig, de más pályákon is mozgott.

Még az újságírás előtt, műszaki képzettségű pályakezdőként a Madách Kamarában világosító volt – ami aztán folyamatos sztorizgatások forrása lett, például a rendszeresen közvetlen közelről látott Hofiról, akinek akkoriban mentek a színházban hatalmas szériákat megélő, felejthetetlen estjei.

A madáchos évek után a villamos üzemmérnök, műszaki tanár végzettségű, és még mindig csak a húszas éveiben járó fiatal a Honvéd Művészegyüttes műszaki vezetője lett, majd ezt követően, harmincöt évvel ezelőtt, fordult az újságírói pálya felé.

Karcsi azonban később sem csak újságíró volt, hanem például író is, nemrég valósította meg régi tervét, kötetbe szedte novelláit, amelyek idén tavasszal jelentek meg, és újabb könyvön is dolgozott. Írásaihoz, amelyek témái a halálközeli lelkiállapotok, ihletet adhattak képzett hospice önkéntesként szerzett tapasztalatai is.

A halála előtti napon még arról beszélgettünk, milyen anyagokkal készüljünk az újévig tartó ünnepi időszakra, várta, majd nagy kedvvel vállalta a feladatot. Meglett a lista, az írások már nem készülhettek el. Nem így terveztük” – zárul a Klubrádió búcsúja Kazinczi Károlytól.

A Klubrádióval függ össze a Media1 másik híre, mely szerint hosszú idő után távozik a rádiótól Pataki Gábor főszerkesztő, valamint Bálint Judit, a közéleti szerkesztőség vezetője.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások