fbpx
A világ első SMS-e.

Elárverezte a világ első sms-üzenetét a Vodafone

Az árverésből befolyt összeget jótékony célra fordítja a mobilszolgáltató.

107 ezer euróért, azaz közel 40 millió forintért egy párizsi aukción, fél óra alatt elárverezték a világ első sms-ét – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Vodafone.

Az sms másolatához digitális műtárgy, azaz NFT formában jut hozzá az újdonsült tulajdonos. A távközlési szolgáltató az árverésből származó bevételt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) ajánlja fel az otthonuk elhagyására kényszerülő emberek támogatására.

„Az egész kezdeményezés egy ötletből indult, végül pedig valós pénz lett belőle, amit egy nagyon fontos ügy megsegítésére fordíthatunk. Programozókkal, kriptoeszköz-szakértőkkel, valamint árverési szakemberekkel fogtunk össze. Nagyon boldogok vagyunk, hogy az ötletből valóság lett, és ma délután leüthették a kalapácsot a világ első NFT-formátumú sms-ére, az árverésből befolyó összeget pedig a rászoruló emberek javára, egy jó célra fordíthatjuk”

– mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a női szimbólumra cserélt logóval a Vodafone budapesti székházában
Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a női szimbólumra cserélt logóval a Vodafone budapesti székházának tetején néhány évvel ezelőtt

„Az adakozás ezen időszakában a Vodafone az otthonukból elűzött emberek millióit kívánja segíteni. A felajánlott összeg életeket fog megvédeni és megmenteni, továbbá támogatni fogja a rászoruló embereket világszerte – az ünnepi időszakban és azon túl is”

– tette hozzá Dominique Hyde, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának külkapcsolati igazgatója.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A világ első SMS-e. Fotó: Twitter / Vodafone Deutschland
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások