fbpx
European Press Prize / európai sajtódíj

Meghosszabbították az Európai Sajtódíj jelentkezési határidejét

Négy kategóriában várják a jelöléseket.

Az eredetileg kitűzött határidőhöz képest néhány nappal tovább, december 15-ig lehet nevezéseket, illetve jelöléseket benyújtani a 2022-es Európai Sajtódíjra – derül ki a Media1-hez eljuttatott mai, csütörtöki felhívásból.

A díjra az Európa Tanács által meghatározott 47 európai ország, valamint Fehéroroszország újságírói nevezhetnek 2020. december 1. és 2021. december 31. között megjelent munkáikkal.

Az alábbi négy kategóriában lehet nevezni:

  • Oknyomozó Riport Díj (The Investigative Reporting Award): tények feltárásáért és leleplezéséért, a rejtett hírek nyilvánosság elé tárásáért;
  • Kivételes Tudósítás Díj (The Distinguished Reporting Award): a kivételes tudósításért, a lehető legjobb módon elmesélve egy történetet;
  • Közélet Díj (The Public Discourse Award): figyelemreméltó elemzéséért annak a világnak, amiben élünk;
  • Innovációs Díj (The Innovation Award): az újságírás jelenlegi határainak megkérdőjelezéséért azáltal, hogy új módszereket talált a közönség bevonására.

A fődíj mellé minden kategóriában 10.000 euró is jár.

A pályázás ingyenes, a publikációkat eredeti nyelven is lehet nevezni, mellékelve egy 250 szavas angol összegzést. További információk és a jelentkezési űrlap elérhető ide kattintva.

Legutóbb – most először – magyar díjazott is volt.

További híreket talál a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások