fbpx
eSIM

Megérkezett a Telenorhoz is az eSIM, a lakossági ügyfeleknek azonban még várniuk kell rá

Több előnnyel is jár a virtuális SIM-kártya használata.

A Telenor Magyarország is bevezette a virtuális, azaz eSIM-et – jelentette be mai, csütörtöki közleményében a mobilszolgáltató.

Fontos azonban hozzátenni, hogy bár a lehetőség tegnaptól, azaz december 8-tól elérhető a Telenor új és meglévő közép- és nagyvállalati ügyfelei számára – akár új készülékvásárlás nélkül is –, de a lakossági és kisvállalati ügyfeleknek még 2022 első feléig várniuk kell rá.

Az eSIM (embedded SIM) egy szoftveres megoldással teszi lehetővé, hogy fizikai chip behelyezése nélkül is mobilhálózathoz kapcsolódjanak az okoseszközök. Az eSIM-ek funkcióiban meg is haladják a klasszikus SIM kártyákat, ugyanis távolról is aktiválhatók, és egyszerre akár 10 előfizetést is képesek kezelni.

Aktiválásához csak internetkapcsolatra van szükség a készüléken, így a Telenor által nyomtatott formában kibocsátott QR kódról az előfizető saját maga aktiválhatja: a digitális termék megvásárlását követően a beüzemelés azonnal elvégezhető.

A telefonok ellopása ellen is jobban véd

Mint a közlemény fogalmaz, virtuális eszköz lévén, egy esetleges készüléklopás esetén sem lehet eltávolítani a készülékekből, ezáltal pedig az ellopott vagy elveszett eszközök földrajzi helye viszonylag pontosan meghatározható. Az eSIM előnye az is, hogy sok olyan eszköznek is közvetlen mobilinternet-hozzáférést adhat, amely nem rendelkezik SIM foglalattal – a legtöbb mobilhálózati kapcsolatra képes okosóra és kiegészítő már ilyen.

Fontos szempont továbbá, hogy használatával csökkenthető a műanyag-felhasználás is.

További információk a Telenor eSIM-mel kapcsolatos tájékoztató oldalán olvashatók.

Mint arról a Media1 beszámolt, a Vodafone augusztusban vezette be a szolgáltatást, míg a Telekomnál már évek óta elérhető.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások