fbpx
A Vodafone eSIM beállítása Android készüléken

Elérhetővé vált az eSIM a Vodafone Magyarországnál

A plasztik alapú SIM-kártyákat kiváltani hivatott eSIM több előnnyel is rendelkezik, és ezeknek csak egyike a környezetvédelem.

A Vodafone Magyarország bejelentette, hogy elérhetővé tette ügyfelei számára az eSIM használatának lehetőségét, vagyis azt, hogy a hagyományos, műanyag kártyákra szerelt chipes SIM-eket digitális, készülékbe integrált SIM-ekkel lehessen kiváltani.

Az eSIM szolgáltatás díjmentesen elérhető a Vodafone új ügyfelei és fizikai SIM-mel rendelkező meglévő ügyfelei számára. Az eSIM bármely lakossági hang és mobiladat alapú előfizetéshez elérhető.

A régebbi fajta készülékek miatt várhatóan még hosszú ideig megmarad a hagyományos SIM kártya használatának lehetősége is, de a korszerűbb telefonok esetén célszerű ezentúl inkább az eSIM-et (embedded SIM, azaz beágyazott SIM) választani, mivel az nem csak környezetvédőbb megoldás, mint a plasztik alapú, de például azoknak is megoldást jelent, akik jellemzően két telefont használnak párhuzamosan (például céges és személyes telefonszám), hiszen az eSIM és normál SIM-kártya együttes használata esetén az eSIM-es telefonok duál SIM-ként is használhatók.

Az eSIM szolgáltatás részleteiről és az eSIM képes készülékekről az alábbi linken található bővebb információ: https://www.vodafone.hu/esim

Az eSIM előnyei közt szerepel, hogy digitálisan aktiválható, tehát használat közben is egyszerűen és gyorsan váltogatható az eSIM profil az ügyfél által használt egyes eszközök között, nem kell többé a fizikai SIM kártyát kivenni, majd ismét behelyezni a készülékbe.

Legalább ilyen fontos szempont a környezetvédelem, hiszen a műanyag alapú kártyákból így kevesebbre lesz szükség.

A Vodafone a második szolgáltató Magyarországon, mely bevezeti az eSIM-et: korábban a Magyar Telekom is bevezette ezt a lehetőséget ügyfelei számára. A Telenor egyelőre kivár a lépéssel.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Borító: A Vodafone eSIM beállítása Android készüléken
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */