fbpx
Debrecen Televízió.

Nem adja le a debreceni önkormányzati televízió a város közgyűlésein készült felvételeket

A polgármester szerint „a felvételek a szakmai szabályoknak megfelelően televíziós közzétételre nem alkalmasak”, azok munkaanyagok.

A Debreciner szerint a havonta ülésező közgyűlésen minden alkalommal jelen van, és több kamerával is rögzíti az eseményeket a Debrecen Televízió (DTV) stábja, és bár a portál szerint még az élő közvetítés technikai feltételei is adottak lehetnek, mégsem adja le az önkormányzati televízió az üléseket teljes terjedelemben sem élőben, sem utólag, egyik felületükön (így hírportáljukon vagy YouTube-csatornájukon) sem.

A polgármester szerint „munkaanyag” készül

Egy 2019-es közmeghallgatáson Budai Péter, a Natív szervezet aktivistája (azóta a Debreciner munkatársa) feltette a kérdést Papp Lászlónak, a város fideszes polgármesterének, hogy miért nem teszik nyilvánossá és kutathatóvá a közgyűlésről készült felvételeket, akár visszamenőlegesen is. A városvezető ekkor úgy reagált, meg fogják vizsgálni, mit lehet kezdeni a felvételekkel, majd 2019 májusában küldött válaszában úgy fogalmazott,

a DTV több kamerájával munkaanyagot rögzít az üléseken, és hogy ezek a felvételek „a szakmai szabályoknak megfelelően televíziós közzétételre nem alkalmasak, céljuk a műsorba kerülő képi anyag előkészítése”.

Arra nem tért ki a polgármester, hogy mik ezek a „szakmai szabályok”, és hogy miért nem utasítják az önkormányzati televíziót működtető Médiacentrum Debrecen Kft.-t olyan felvétel készítésére, amely alkalmas a televíziós közzétételre és/vagy az interneten történő megjelenítésre – tette hozzá a Debreciner. Papp azt azonban még leírta a levelében, hogy az önkormányzati honlapra feltöltött előterjesztések és jegyzőkönyvek, valamint a DTV tudósításai szerinte alkalmasak arra, hogy nyomon követhessék a közgyűlés munkáját.

A Debreciner szerint azonban a jegyzőkönyvek gyakran több hónapos késéssel kerülnek csak fel. Addigra sokszor aktualitásukat vesztik ezek az anyagok.

A portál számos Hajdú-Bihar megyei települést felsorol, ahol a testületi ülések nyilvános részéről készített vágatlan felvételeket  megosztják a lakossággal valamilyen formában. Gyűjtésük szerint 21-ből 11 településen megteszik ezt.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: mcdb.hu
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások