fbpx

Extrém, ugyanakkor elegáns: a fekete tapéta (x)

Bár manapság még mindig sokan választják a festést, mint faldekorálási módszert, szerencsére egyre többen felismerik a tapétákban rejlő lehetőségeket. Ennek köszönhetően ma már rengeteg színben, stílusban és mintázatban érhetőek el a különböző tapéták. 

A legtöbben általában a visszafogott mintákat és az egyszerű színeket részesítik előnyben. Épp ezért szinte kirívónak számít, ha valaki fekete tapétát használ az otthonában. Pedig ez az egyedülálló megoldás rendkívül sokat tud dobni otthonunkon! Megfelelő használat és dekorációs elemek mellett pedig attól sem kell tartanunk, hogy lakásunk túl komorrá válik.

De vajon milyen előnyei vannak, ha fekete tapétát választunk? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabbakat!

Egy csipetnyi luxus

Tetszik vagy sem, a lakberendezésben a fekete szín egyértelműen összefonódik a luxussal és az eleganciával. Nem véletlen, hogy a fekete színű vagy legalább fekete motívumokkal díszített tapéták a felsőbb társadalmi körök legkeresettebb darabjai közé tartoznak.

Ennek a sötét árnyalatnak a használata képes megváltoztatni az egész enteriőrt. Az egész helyiséget átjárja egy kicsit misztikus, mégis titokzatos hangulat, amelyet utána képtelenek vagyunk elfelejteni.

Mivel egyre többen döntenek úgy, hogy otthonukba ezt a színt választják, ezért a tapétagyártó cégek különböző alapanyagokat használnak fel előállításukhoz. Manapság kaphatóak vlies alapú habtapéták, papíralapú habos tapéták, illetve szatén súrolható tapéták. Fekete tapéták széles választéka érhető el a tapetacentrum kínálatában.

tapéta

Jöhetnek más árnyalatok is!

Bár a fekete eleganciáját nem lehet megkérdőjelezni, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy egy sötét színről van szó. Ez pedig akár komorrá teheti a hangulatunkat. Ha azonban különféle mintákkal vagy egyéb színekkel kombináljuk, máris kevésbé lesz borongós az összhatás!

A virág, a fa, a skandináv vagy az elvont grafikai minták például azonnal képesek lágyítani a sötét tapétán. Emellett egyszerű, de nagyszerű megoldás a fekete fehérrel való kombinálása. De ha ennél is tovább mennénk, akkor különböző élénk színekkel még derűsebbé válhat a helyiség.

Nem mindegy a dekoráció

Az egyszínű fekete vagy fehér tapéta mellé kiválóan passzolnak az egyszerű formájú, szerkezetű berendezési tárgyak. Ezek ugyanis szintén az elegáns hatást erősítik. Ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor érdemes úgy alakítani a szobát, hogy ellenkező színű tapétához ellenkező színű bútorokat választunk. Azaz fekete tapétához fehér berendezést, és fordítva. Egyszerű, de nagyszerű!

Ha tehát eddig úgy gondoltuk, hogy a fekete színű tapéta komorrá és borongóssá teszi a lakásunkat, akkor nincs igazunk. Csupán a megfelelő kiegészítőkkel és dekorációval kell feldobnunk a helyiséget ahhoz, hogy inkább az elegancia és luxus életérzés domináljon.

(x) Hirdetői tartalom

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások