fbpx
iPhone egy nő kezében.

Az iPhone értesíteni fogja a szülőket, ha a gyermekük meztelen képet küld vagy fogad

A funkció be- vagy kikapcsolásáról a szülő dönthet.

Az iOS 15.2-es változatától kezdődően az iPhone képes lesz észlelni, ha az iPad vagy iPhone-felhasználók szexuális jellegű fotókat küldenek vagy kapnak – számolt be elsőként a hvg.hu a Cult of Mac nyomán.

A funkció opcionális lesz, és az Apple-nek nem lesz hozzáférése a fotókhoz; azokat a készüléken lévő eszköz fogja majd ellenőrizni. A vállalat még augusztusban jelentette be, hogy mobiljainak Üzenetek alkalmazása képes lesz észlelni a szexuális tartalmú fotókat. Ez a funkció most először, az iOS 15.2 fejlesztői béta változatában jelent meg.

Amint a funkció széles körben elérhetővé válik, az Üzenetek alkalmazásban meztelen fotót kapó gyerek egy elhomályosított képet fog látni, melyet ha megpróbál megnyitni, egy figyelmeztetést fog kapni, mely azt kérdezi: „Biztos vagy benne?”.

A figyelmeztetés szövegét úgy fogalmazták meg, hogy egy gyerek is megértse: „Sensitive photos and videos show the private body parts that you cover with bathing suits”, mely magyarul: „Az érzékeny fotók és videók a fürdőruhával eltakart intim testrészeket mutatják”.

Az iPhone-okon megjelenő figyelmeztetés.
Az iPhone-okon megjelenő figyelmeztetés. Fotó: Apple / Cultofmac

Amennyiben a gyerek ezután is megnyitja a képet, a szülő értesítést kap erről.

Ugyanez a metódus, ha a gyerek küldeni készül ilyen jellegű fotót – küldés előtt egy figyelmeztetést kap, ahogyan azt követően a szülő is. A funkció nem lesz alapértelmezetten bekapcsolva. A szülőnek vagy a felügyelőnek kell aktiválnia azt a Családi Megosztásban.

A Cult of Mac felhívja a figyelmet arra, hogy ez nem része az Apple vitatott, pedofil képeket szűrő korábbi tervének, melyről a Media1 is beszámolt. Azt a funkciót egyelőre elvetette a vállalat.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások