fbpx
A Magyar Rádió 6-os stúdiója. BÚÉK 1979! A 10 éves Kabarészínház szilveszteri műsora.

Még Hofi Géza özvegyének sem hajlandó kiadni az MTVA a humorista archív felvételeit

Pedig nem ingyen kérték volna.

Hofi-esttel emlékeztek az Örkény Színházban a népszerű humoristára; a műsor beharangozója szerint a résztvevők visszaemlékezései mellett bejátszásokon is látható lett volna Hofi Géza – ez utóbbit azonban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) döntése miatt nem sikerült megoldani, számolt be a Blikk.hu.

„Megkerestük az MTVA illetékeseit, hogy szeretnénk kérni az archívumukból felvételeket az egykori Hofi-műsorokból. Nem szívességet kértünk, pénzért vásároltuk volna meg Géza emlékét. Nem adtak semmit. S amikor megdöbbenve kérdeztük, miért, jött is a válasz, amelyet idéznék: Hofi Géza annyira népszerű, hogy az ő művészetét, örökségét nem szeretnénk kiadni a kezünkből, nem szeretnénk átengedni másnak”

– fogalmazott Hofi Ildikó, a humorista özvegye, akit megdöbbentett az MTVA válasza. Hozzátette: a közmédián minimum 11 éve nem kerül képernyőre Hofi, aki 2021. július 2-án lett volna 85 éves.

„Egy fél mondattal sem emlékeztek meg róla” – mondta.

2022-ben tartana megemlékezést az MTVA

A Blikk megkereste az MTVA-t, hogy valóban visszatartották-e Hofi Géza archív felvételeit.

„Tájékoztatjuk, hogy Hofi Géza műsorait – azok kiemelt társadalmi jelentőségére, valamint a kapcsolódó szerzői jogi relációkra tekintettel – a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kizárólag a saját felületein kívánja szerepeltetni. A Művész Úrról halálának 20. évfordulóján, 2022-ben kívánunk megemlékezni”

– fogalmazott válaszában az állami médiavállalat.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A Magyar Rádió 6-os stúdiója. BÚÉK 1979! A 10 éves Kabarészínház szilveszteri műsora. Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások