fbpx
Síelés.

Az Eurosport exkluzív téli sportjogokat vásárolt

Az Eurosportot tulajdonló Discovery ötven országra vonatkozó hosszú távú megállapodást kötött a Nemzetközi Síszövetség eseményeinek közvetítésére.

A 2021-22-es szezonnal kezdődő öt évben a Discovery platformjain, köztük az Eurosport csatornán és a discovery+ platformon lesznek láthatók a Nemzetközi Síszövetség férfi és női Világkupa-versenyei, így az Alpesi Sí Világkupa összes versenye, a Síugró Világkupa, a Sífutó Világkupa, az Északi Összetett Világkupa, a férfi és női snowboard, freestyle és Freeski Világkupa-versenyek – közölte pénteken a médiavállalat. (Az Alpesi Sí Világkupa kapcsán a Romániában rendezett eseményekre a megállapodás nem vonatkozik, és az Ausztriában és Svájcban rendezett versenyekre külön megállapodások vonatkoznak.)

A közvetítési jogok lefedik a 2023-as (Franciaország és Szlovénia) és 2025-ös (Ausztria és Norvégia) FIS alpesi és északi sí világbajnokságot, valamint a 2023-as és 2025-ös grúziai FIS snowboard, freestyle és freeski világbajnokságot is, emellett pedig a Biathlon World Team Challenge és a síugró nyári nagydíj is minden évben látható lesz 2025-ig. A Discovery Sports és az Infront új, többéves megállapodása több mint ötven országra vonatkozik, ezen belül több mint negyven piacon kizárólagos jogokat biztosít az összes versenyre.

„Az Eurosport mindig is a téli sportok otthona volt, az események legnagyobb választékát hozta el a téli sportok szerelmeseinek. A Discovery Sports befektetése a világ legnagyobb versenyeibe és megújult partnersége az Infronttal lehetővé teszi, hogy az összes alpesi, sífutó és északi összetett világbajnokságot és világkupa-futamot, az összes snowboard, freestyle és freeski világbajnokságot és világkupát, valamint a síugró versenyeket közvetítsük. Így nálunk lehet látni a legtöbb síeseményt, amivel már a 2022-es pekingi olimpia iránti érdeklődést alapozzuk meg”

– mondta Andrew Georgiou, a Discovery sportért felelős elnöke.

Szabó Gábor, az Eurosport magyarországi csapatának vezetője hozzátette:

„Örülünk, hogy a télisportok legnagyobb eseményeit ezentúl exkluzívan kínálhatjuk nézőinknek. A sí és a snowboard már most is rendkívül népszerű itthon, és biztos vagyok benne, hogy ez a megállapodás tovább növeli a sportágak magyarországi rajongótáborát. Reméljük, hogy a kerékpárhoz hasonlóan a téli sportágakban is kiemelkedő magyar sikerekről számolhatunk majd be”.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások