fbpx
Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese

Októbertől bárki csatlakozhat a Women in Technology Hungary egyesülethez

A tudásmegosztás és közösségépítés a cél.

A Vodafone Magyarország idén is főtámogatóként vesz részt a siófoki Internet Hungary konferencián, ahol ezúttal nem egy újabb technológiai mérföldkövet vagy újítást mutattak be, hanem egy, a vállalat számára fontos témát, a nők technológia területén betöltött nélkülözhetetlen szerepét helyeztek a középpontba.

A szekcióteremben számos előadó szólalt fel: többek között Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója, Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója, Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója, illetve Illés Fanni, paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó – az ő történeteiken keresztül a résztvevők első kézből ismerhették meg a sokszínűség, egyenlőség és befogadás fontosságát.

A Women in Technology Hungary témájú beszélgetés az Internet Hungary-n 2021.10.12-én
A Women in Technology Hungary témájú beszélgetés az Internet Hungary-n 2021.10.12-én

„Az esélyegyenlőséggel, elfogadással kapcsolatban parasportolóként nagyon sok fronton tapasztalok áttörést. Egyrészt azt látom – és ezért mindenhol ki is állok –, hogy egyre inkább egy szinten kezelnek minket az ép sporttársakkal, mind ismertségben, mind bánásmódban, mind pedig elismertségben. Másrészt pedig egyre inkább látják, hogy mi, női sportolók ugyanannyi munkát teszünk mindenbe, mint férfi sportolótársaink. De ez egy folyamat, ahol én mindig a célt nézem: azt, hogy a társadalom legyen még nyitottabb és elfogadóbb”

– mondta Illés Fanni.

A távközlési szolgáltató egy fontos bejelentést is tett a konferencián:

az idén nőnapkor, Women in Technology Hungary (WiTH) néven alapított egyesület idén októbertől minden, a technológia területén dolgozó női és férfi kolléga előtt nyitva áll, a tudásmegosztást és közösségépítést szolgáló szervezethez immár bárki csatlakozhat.

A Women in Technology Hungary honlapja.
A Women in Technology Hungary honlapja. Fotó: womenintech.hu

A WiTH Egyesület idén márciusban indult el a Vodafone Magyarország kezdeményezésére, a Lenovo Magyarország és a BOOKR Kids társalapításával. Az egyesületet azzal a céllal hívták életre, hogy egy olyan közös tudásmegosztó és kapcsolatépítő platformot hozzanak létre, amely egyfelől párbeszédet generál a szervezet tagjai között, másfelől inspirációt, mentorálást és szakmai segítséget nyújt a jövő női generációja számára. Az Egyesület megnyitásával az operátor a taglétszámot kívánja növelni, hogy ezáltal valós párbeszédet indítson el a technológia területén dolgozó nők körében, még több fiatal lánynak nyújtsanak inspirációt és mentoringot, továbbá más piaci szereplőkre is ki kívánják terjeszteni saját, diverzitásra és esélyegyenlőségre vonatkozó hitvallásukat.

„Mi a Vodafone-nál hisszük, hogy az üzleti sikerek egyik elengedhetetlen eleme a diverzitás, és hogy csak akkor tudunk egy jól működő, értékalapú társadalmat építeni, ha abban mindenki egyenlő esélyekkel indul. Mindenki. A nők is. Minden eszközt meg is ragadunk, hogy felhívjuk erre a figyelmet, ezen törekvésünk részeként alapítottuk meg idén márciusban a Women in Technology Hungary Egyesületet, egy tudásmegosztó és networking közösséget, amely párbeszédet generál a szervezet tagjai között és összefogja a technológiában tevékenykedő nőket. Ennek az egyesületnek a kapuit megnyitjuk a nyilvánosság felé, hogy bárki tagja lehessen és profitálhasson belőle. Bízunk benne, hogy hamarosan minél több új tagot üdvözölhetünk az Egyesületben”

– mondta el Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese az Internet Hungary-n
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */