fbpx
rádió keverőpult

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a pécsi önkormányzati médiacég a fideszes városvezetés idején kötött rádiós szerződései kapcsán

A feljelentők állítása szerint egyebek mellett kiderült, hogy a rádióban le nem adott hanganyag után is fizettek, miközben a szerződés ilyet nem tartalmazott.

Rádiós híranyagokra vonatkozó médiaszerződést kötött a Pécsi Kommunikációs Központ (PKK) a fideszes városvezetés idején a Pécs Aktuál nevű Fidesz-közeli lapot kiadó cég tulajdonosának korábbi érdekeltségével. A pécsi önkormányzat tulajdonában álló médiacég az ügyben feljelentést tett, a rendőrség pedig hűtlen kezelés gyanújával elrendelte a nyomozást – számolt be a PécsMa.

A pécsi önkormányzati átvilágítást vezető Bodnár Imre ügyvéd vázolta fel az átvilágítás során napvilágra került ügy hátterét:

„Az önkormányzati cég a szerződés megkötésekor szakszerűtlenül járt el, hiszen nem voltak díjak rendelve a szolgáltatásokhoz. Ezért nem volt konkrét elszámolás, dokumentumokkal nem volt alátámasztva a kifizetések megalapozottsága”

– vázolta az alaphelyzetet a szakember, továbbá hozzátette:

„Ráadásul később, egyik évről a másikra, duplájára emelték a szolgáltatás összegét, úgy, hogy annak tartalma csökkent, ami álláspontunk szerint klasszikus túlszámlázás. A teljesítés igazolásai hiányosak, nem ellenőrizhető, hogy a teljesítés megtörtént-e”.

Az ügyvéd azt is állítja, hogy az átvilágítás során kiderült, a számlák és teljesítésigazolások eltérnek egymástól, a havidíjak összege teljesítésigazolással nem volt alátámasztva, ennek ellenére kifizették őket.

Bodnár szerint az átvilágítás fényt derített arra is, hogy a rádióban le nem adott hanganyag után is fizetett a PKK, annak ellenére, hogy a szerződés ilyet nem tartalmazott.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások