fbpx
eSIM

Év végére az összes hazai szolgáltatónál elérhető lehet az eSIM

Hamarosan minden szolgáltató ügyfelei búcsút mondhatnak a fizikai sim-kártyáknak, feltéve, hogy ezt a készülékük is támogatja.

A Telekomnál évek óta elérhető, a Vodafone 2021 augusztusában vezette be, év végére pedig valamennyi szolgáltatónál elérhetővé válik az eSIM-szolgáltatás a Notebook.hu blogja szerint.

Az eSIM nagy előnye, hogy nem szükséges fizikai sim-foglalatot kialakítani a készülékekben; a kompatibilis eszközök rendelkeznek egy plusz chippel az alaplapon, melyben digitálisan tárolhatók a sim-kártya adatai. Kis mérete miatt előszeretettel használják hordozható okos eszközökben, ilyen például a Samsung okosóra és az Apple Watch is.

Apple Watch okosóra. A mobilhálózattal rendelkező változat is eSIM-mel működik.
Apple Watch okosóra. A mobilhálózattal rendelkező változat is eSIM-mel működik. Fotó: stock / Depositphotos

Az eSIM-nek köszönhetően sim-kártyánk klónját az okosórában is eltárolhatjuk, így akár futás közben is lehet zenét streamelni mobilinternetet használva, de bejövő hívásokat is fogadhatunk. Természetesen az okostelefonok is használják az eSIM-et, sokszor a fizikai sim-foglalat mellett, de léteznek már olyan készülékek is, amelyek csak eSIM-et használnak – ez azonban még viszonylag ritka.

A Vodafone augusztusban bevezetett eSIM-szolgáltatásának keretében bárki SIM-kártyáját díjmentesen cserélik. A Telenor pedig – a Notebook.hu értesülései szerint – év végéig vezeti be a szolgáltatást.

A funkció beállításáról a Vodafone videós összefoglalót is készített, külön Androidos és iPhone készülékekhez:

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások