fbpx
Karas Monika, az NMHH elnöke és Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora.

Katonai labort adott át az NMHH elnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Speciálisan az egyetem igényeire szabott mikrohullámú hírközlési eszközöket és hozzájuk tartozó szimulációs szoftvereket adományozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának.

Az eszközök célja, hogy a kiképzésen és a gyakorlatokon az egyetem hallgatói szemléltetni és gyakorolni tudják a kommunikáció zavaró tényezőit, a zajokat és a terepakadályok okozta adáshibák kezelését, elhárítását. A tizenhárommillió forintos összértékű labor átadóján az NMHH elnöke, Karas Monika mellett részt vett Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, a Médiatanács volt tagja, valamint az NMHH és az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának vezetői.

„Akinek a honvédelem a hivatása, az mindig rendkívüli helyzetre készül. Háborúban ugyanis egy apró adáshiba is végzetes lehet. Az NMHH laborjának éppen az az erőssége, hogy nem laboratóriumi, hanem valós körülményeket szimulál”

– mondta az átadón Karas Monika. Az elnök azt is hangsúlyozta, minden technológia annyit ér, amennyire képesek vagyunk használni azt. Ez pedig a rendkívüli körülmények közepette derül ki igazán. „Csak az a tudás valóban a mienk, amit bármely helyzetben használni tudunk, amikor szükség van rá” – zárta beszédét.

Az NMHH által a Nemzeti Közszolgáltai Egyetemnek adományozott hírközlési labor.
Az NMHH által a Nemzeti Közszolgáltai Egyetemnek adományozott hírközlési labor. Fotó: NMHH

Koltay András, az NKE rektora beszédében elmondta: az egyetem működésében meghatározó a jelenleg zajló átfogó haderőfejlesztési program. Örömét fejezte ki, hogy ebben a folyamatban a maga eszközeivel az NMHH is részt vesz a hírközlési labor révén. Kiemelte az NKE és az NMHH régóta zajló együttműködését, amit ez az esemény is tovább erősít, és reményének adott hangot, hogy ez a kapcsolat tovább mélyül a jövőben is.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Karas Monika, az NMHH elnöke és Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások