fbpx
Borítókép: A Vodafone egyik alkalmazottja 5G okostelefont tart a kezében. Fotócredit: Federico Gambarini/dpa 

Újabb hazai nagyvárosban indult el a Vodafone 5G szolgáltatása

Ezúttal hazánk harmadik legnagyobb városában, Debrecenben bővíti 5G hálózatát a szolgáltató.

A Vodafone Magyarország pénteki közleménye szerint a szigetszerű hálózatfejlesztés részeként most Debrecen legfrekventáltabb pontjain, az egyetemi város mellett és a Nagyerdei Stadion környékén tapasztalhatják meg az ügyfelek az 5G mobilhálózati szolgáltatás képességeit, az eddiginél jóval gyorsabb mobilnetezés lehetőségét.

A távközlési óriás 2019-ben a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában a 2016-ban vásárolt 3500MHz-es frekvenciakészletének köszönhetően. A szolgáltató azóta országszerte, több vidéki nagyvárosban építette ki az újgenerációs hálózatot és tette elérhetővé hazánkban az 5G egyre szélesebb körű elterjedését.

Az 5G hálózat bővítése során korábban Győrben, Kecskeméten, Székesfehérváron, Miskolcon és a balatoni régió egyes területein indult el a Vodafone újgenerációs mobilinternet-szolgáltatása. Az 5G hálózatra a Vodafone ügyfelei ötödik generációs mobiltelefonokkal tudnak csatlakozni, valamint szükséges a megfelelő szolgáltatáscsomag (a RED Infintiy World és a RED Free tarifacsomagok Gigaboost adatopcióval) használata is.

„Az 5G fejlesztések tekintetében Magyarország kiemelkedik nemcsak Európában, hanem az egész világon. Büszkén mondhatom, hogy a Vodafone Magyarország a hazai szolgáltatók között is élen jár az újgenerációs hálózat kiépítésében, jól példázza mindezt, hogy az elmúlt hónapokban több nagyvárosban kapcsolhattuk fel az 5G-t. Debreceni fejlesztésünk kiemelt fontosságú, hiszen azáltal, hogy az egyetemi város környékén is elérhetővé tesszük az újgenerációs mobilhálózatot, bár közvetve, de hozzájárulhatunk a jövő generációjának képzéséhez” – mondta el a fejlesztés kapcsán Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese.

A vidéki fejlesztések 2021 hátralevő részében is folytatódnak: a Vodafone a tervek szerint az év végéig országosan több száz bázisállomáson tervezi felkapcsolni az 5G-t.

A Vodafone Magyarország részletes 5G lefedettségi térképe itt érhető el.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Borítókép: A Vodafone Csoport egyik alkalmazottja 5G okostelefont tart a kezében. Fotó: Federico Gambarini/dpa
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások