fbpx
DIGI

Nyilvánosságra hozta a DIGI az első féléves pénzügyi jelentését

A magyar piac a csoport teljes bevételének 14 százalékát tette ki a vizsgált időszakban.

A DIGI Communications NV nyilvánosságra hozta a 2021. június 30-án véget ért idei első félév hat hónapjának pénzügyi eredményeit.

E szerint a DIGI Csoport bevételei 2020 első félévéhez képest 11,5 százalékos növekedéssel elérték a 695 millió eurót, ami a tavaly június 30-i adatokhoz képest jelentősen, 15 százalékkal, 16,9 millióról 19,3 millió euróra növekedett – áll a vállalat Media1-hez is eljuttatott hétfői közleményében.

A korrigált EBITDA (azaz a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) az IFRS 16 hatását figyelembe véve 251,3 millió, míg az IFRS hatását nem beleszámítva 210,6 millió eurót tett ki, amely 9 százalékos növekedést jelent a korábbi periódushoz képest.

A közleményben hozzáteszik: DIGI Csoport 2021 első felében megőrizte kiemelkedő teljesítményét. A DIGI Csoport konszolidált bevételének 61 százalékát fő piaca, Románia adta, valamint az összes RGU (Revenue Generating Unit / azaz jövedelemtermelő egységek) 70 százalékát is ezen a piacon regisztrálták.

Ami a bevételi teljesítményt illeti, a spanyolországi piac szerezte meg a második helyet a csoporton belül a kiemelkedően dinamikus, a teljes bevétel 24 százalékát adó teljesítményével, amelyet Magyarország (14 százalék), majd Olaszország (2 százalék) követ.

Az eredmények növekedése elsősorban a minden piacon megfigyelhető RGU bázis növekedésnek tulajdonítható.  A mobilszolgáltatás RGU-k száma elérte a 7,1 milliót (ami 1,1 millió növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest), a fizetős tévészolgáltatás 5,9 millió RGU-val zárta a félévet (ami 0,6 millió RGU növekedés a 2020 H1 RGU-hoz képest), a vezetékes internet szolgáltatás pedig elérte a 4,6 millió RGU-t (azaz 0,8 millió RGU-val növekedett az egy évvel korábbi eredményekhez képest) – teszik hozzá.

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy ilyen figyelemre méltó működési és pénzügyi eredményeket mutathatunk be befektetőinknek és partnereinknek 2021 első félévére vonatkozóan. Hálásak vagyunk ügyfeleinknek, amiért a DIGI-t választják távközlési szolgáltatójukként, és élvezik a konvergáló telekommunikációs kínálatunkat. Célkitűzésünk, hogy továbbra is minőségi szolgáltatásokat nyújtsunk megfizethető áron, valamint fejlesszük a vezetékes és mobilszolgáltatásunkat. Nagyra értékeljük munkatársaink elszántságát és professzionalizmusát, mellyel a kihívásokkal teli időszakban is biztosítják a folyamatos szolgáltatást.”

– mondta Serghei Bulgac, a DIGI Communications N.V. vezérigazgatója.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: DIGI Sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások